- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 6. oktober 2012

Helt fantastisk drømmekage


Drømmekage er en af de kager jeg er vokset op med. Min mor lavede den rigtig ofte. Det her er hendes opskrift, som jeg tror hun har klippet ud af siden på en pakke mel for ganske mange år siden. Uanset hvor den kommer fra elsker jeg denne kage. Den er let og luftig og fyldet er vidunderligt klistret med en fantastisk smag af kokos og karamel. Den holder sig utrolig godt i fryseren, så vi har altid et par stykker på frost i tilfælde af at vi få gæster eller bare selv har lyst til lidt kage en aften.


Opskrift Dej: (passer til en 30*40 cm bradepande)
4 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
50 g smør

Opskrift Fyld:
125 g smør
100 g kokosmel
250 g mørk farin
½ dl mælk

Til dejen starter man med at komme mælk og smør i en gryde ved middel varme. Æggene og sukkeret piskes lyst og skummende. Vend de tørre ingredienser i og sørg for at der ikke er tørre klumper i dejen. Når smørret er smeltet i mælken kommes væsken i dejen og det hele røres igennem til det er en ensartet masse. Kom dejen i en smurt bradepande og bag den i en forvarmet ovn på 200° i cirka 20 minutter. Kagen skal være gyldenbrun på toppen og være blevet fast. I mens kagen bager blandes alle ingredienserne til fyldet i en gryde og koges sammen. Det skal koge igennem og tykne lidt, men ikke brænde på. Når kagen er bagt færdig tages den ud og ovnen skrues op til 225°. Fordel det sammenkogte fyld på kagen og stil den tilbage i den varme ovn i 5 minutter. Fyldet skal boble over det hele oven på kagen. Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar