- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 12. oktober 2012

Double chocolate chip cookies


Jeg er helt vild med amerikanske cookies. Efter min mening slår de de danske småkager hver gang. Ikke fordi jeg ikke kan lide danske småkager. Jeg er bare fuldstændig vild med den konsistens som gode amerikanske cookies har. Knasende udenpå og bløde og seje inden i. De er ret nemme og hurtige at lave og holder sig rigtig godt i en lufttæt beholder i flere dage. Hvis de altså får lov til at ligge så længe.


Opskrift (ca. 24 styk)
400 g mel
2½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
350 g smør
150 g brun farin
300 g hvidt sukker
2 store æg
2 tsk vaniljeekstrakt
1 tsk. vaniljepulver
100 g mørk chokolade
80 g hvid chokolade

Start med at blande mel, bagepulver, salt og vaniljepulver sammen. Pisk herefter smørret sammen med al sukkeret i en anden skål, til det er blødt og luftigt. Kom æggene i skålen med smørret og pisk efter hver gang til det er en homogen masse. Til sidst kommes vaniljeekstrakten i og det hele piskes sammen igen. Vend melet i smørblandingen med en dejskraber og sørg for at al melet er blevet absorberet, så der ikke er nogen tørre pletter. Stil dejen på køl i en times tid. Når dejen har hvilet tændes ovnen på 175°. Mens den varmer på trilles den kolde dej til kugler på cirka 3 cm. i diameter. Læg dem på en bageplade der er beklædt med bagepapir med 6 cm. mellemrum, da de flyder ret meget ud. Bag dem i den varme ovn i cirka 12 minutter til de er gyldne i kanten, men stadig lidt bløde i midten og vend gerne pladen halvvejs igennem, så de bliver ensartet bagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar