- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 22. oktober 2012

Grøn vintersalat


Jeg kan rigtig godt lide rosenkål. Især nu, hvor de er friske. Jeg har før lavet salater, hvor man bruger de blade, man kan løsne fra stilken. Jeg har oplevet, at folk der ikke mener, at de kan lide rosenkål, godt kan lide dem på denne måde. Denne salat synes jeg blev et særlig godt resultat og er udelukkende min egen opfindelse.
 
Opskrift:
2 store håndfulde friske rosenkål
2 gulerødder
¼ fennikel
1 stang bladselleri
1 fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
1 skvæt hvidvin, rosevin eller lys øl
skallen af en appelsin
saften af ½ appelsin
2 dl. kæmpe couscous
salt og peber
olivenolie

Kog kæmpe couscousen efter anvisningen på pakken. Mens den koger, pilles de yderste blade af rosenkålen, indtil man ikke rigtig kan få flere af. Det hjælper at skære stilken af et stykke oppe. Læg rosenkålhjerterne til side – de skal bruges senere. Hvis man synes, kan man blanchere bladene i ½ min. Det gjorde jeg ikke, men det kan fjerne den lidt bitre smag. Når couscousen er færdig, skal den hældes over rosenkål bladende, mens de er varme. Skær rosenkålhjerterne i kvarte og steg dem i olivenolie. Da de havde stegt i et par min. hældte jeg et skvæt rosevin på og lagde låg på. Du kan også bruge øl eller hvidvin. Nu skal bladselleri, fennikel og hvidløg skæres i små tern og steges på panden sammen med rosenkålen, som gerne skulle være halvfærdige nu. De skal steges videre uden låg. Smag til med salt og peber. Hæld de stegte grøntsager over til couscousen og rosenkål bladene. Riv appelsinskallen ned til salaten og hæld appelsinsaft og æblecidereddike over. Bland godt og smag til med salt og peber og evt. mere eddike eller appelsinsaft. Salaten mætter godt og kan sagtens spises alene, eller som tilbehør til kød eller fisk. Vi spiste den med en dressing lavet af chili og græsk yoghurt. 

2 kommentarer:

 1. Ikke det bedste jeg ved - har dog aldrig smagt dem i en salat- Det kunne være man skulle forsøge sig. Jeg så det var ved at være sæson for jordskokker - er det noget for jer? Vi elsker dem, meget gerne rå.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu kan jeg jo ikke love, at du kan lide dem sådan her. Jeg vil i hvert fald anbefale dig, lige at blanchere bladende.
   Jeg er faktisk slet ikke til jordskokker. Jeg én gang fået dem i en suppe, hvor jeg godt kunne lide dem.
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet