- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 10. september 2012

Dobbelt chokoladelagkage med hvid chokoladecreme og blåbærsyltetøjVi har lige fejret Gabriels fødselsdag og han bestilte en chokoladelagkage. Så det lavede jeg til ham. Jeg valgte en kage med mørke bunde og hvid chokoladefyld. Kagen er enormt lækker og er dejligt fyldig. Bundene bliver rimelig kompakte, så man spiser ikke meget store stykker af den. Selv om man har lyst :).


Opskrift: bunde (passer til en 26 cm springform)

250 g smør
250 g mørk chokolade
60 g kakao
½ tsk. natron
550 g sukker
4 æg
125 ml kærnemælk 
180 ml vand
300 g mel
8 tsk. olie
Fyld:
140 g hvid chokolade
140 g sukker
140 g smør
5 æg der er delt i hvider og blommer

Blåbærsyltetøj

Pynt:
Marcipankant
Flødeskum
chokoladeglasur
Kom smør, chokolade og vand i en gryde og smelt det ved lav varme.
Mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Kom æg, kærnemælk og olie i og rør det hele sammen i en skål med en dejskraber. Sørg for at komme godt omkring så der ikke er melklumper i dejen.
Kom dejen i en smurt springform der er drysset med sukker. Jeg plejer at klippe et stykke bagepapir ud, der kan dække bunden. Det gør det lidt nemmere at få kagen ud efterfølgende. Sørg for at få den smurt godt op ad siderne, da den hæver op under bagning. Bag den i en varm ovn ved 160° i cirka 1 time og 50 minutter. Den kan godt finde på at falde sammen, så undgå at åbne ovnen den første times tid. 


Til fyldet kommes den hvide chokolade, smørret og halvdelen af sukkeret i en skål og smeltes over et vandbad. I mens piskes æggehviderne stive. Når de er begyndt at lave toppe kommes resten af sukkeret i og de piskes så stive at de holder formen. Når chokoladen er smeltet og kølet lidt af igen kommes æggeblommerne i den og det røres godt sammen. Vend det forsigtigt i de piskede hvider og stil det på køl.
Når kagen skal samles deles bunden i 3 stykker. Smør den underste bund med blåbærsyltetøj og fordel halvdel af fyldet ovenpå. Læg en bund ovenpå og gentag processen. Når toppen er kommet på pyntes den med chokoladeglasur, marcipankant og lidt flødeskum.

5 kommentarer:

 1. Hold da helt op. Har aldrig hørt/set noget lignende. Hvilken krabat. Den kan kun smage vidunderligt.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   mange tak for din kommentar. Den var rigtig lækker, men meget fyldig. Man spiste ikke så meget af den som af lettere lagkager.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 2. Hej :-) den ser super lækker ud! Har du nogen ide til hvad jeg kan erstatte kærnemælken med? Man kan desværre ikke købe laktosefri kærnemælk.. Tror du jeg kan erstatte det med en natural laktosefri yoghurt?

  Mvh Sofia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofia
   ja, det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt. også blande lidt citronsaft i youghurten for at give den en lidt mere syrlig smag.

   Slet
 3. Okay super :-) det vil jeg prøve til min fødselsdag ;-) tak for rådet og opskriften! Glæder mig

  SvarSlet