- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 9. september 2012

Hindbærsnitter


Da jeg var lille var jeg helt vild med hindbærsnitter. I løbet af årene efter er den første forelskelse blevet voldsomt udfordret af de papagtige snitter fra supermarkedsbagere der efterhånden er den primære kilde til hindbærsnitter. Det var først da jeg begyndte at lave dem selv, at kærligheden blussede op igen. De er utroligt nemme at lave og de kan efter min mening slet ikke sammenlignes med dem man køber i supermarkederne. Når man laver dem selv er det en god ide ikke at spare på syltetøjet. Jo bedre syltetøj man putter inden i dem, jo bedre bliver snitterne.


Opskrift (cirka 20 – 24 styk afhængig af størrelse)
600 g hvedemel
400 g margarine
200 g sukker
2 æg
Ca. 300-400 g hindbær syltetøj (God kvalitet, gerne hjemmelavet)
2 æggehvider
2/3 pakke flormelis til glasur
Krymmel

Margarinen smuldres i melet, og æltes sammen med sukker og æg til dejen er jævn. Dejen deles i to og den ene del rulles ud så den passer med en bradepande. Dejen skal være cirka 3mm tyk. Syltetøjet smørres ud på den udrullede dej så det dækker i et jævnt lag ud til ca. en centimeter fra kanten af dejen. Derefter rulles den anden del så den kan lægges ovenpå den underste del.  Kanterne trykkes sammen så syltetøjet bliver lukket inde og det øverste lag prikkes med en gaffel for at undgå lufthuller. Kagen bages i ovnen ved varmluft ved 200o i ca. 20 minutter.
Dejen stilles til køling og luften trykkes forsigtigt ud. Til glasuren blandes flormelis og æggehvider grundigt, så der ingen klumper er i det. Når kagen er kølig kan der puttes glasur og krymmel på. Når glasuren er stivnet kan kagen skæres i passende snitter. De kan holde sig omkring en uges tid på køl og er meget velegnede til at fryse.

6 kommentarer:

 1. Uhm - også en af mine ynglingskager - bager dem også af og til med fintmalet/hakkede mandler, det gør dem ikke ringere.
  God weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder super godt. Blander du mandlerne i dejen eller kommer dem inden i med fyldet?
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 2. Uhm, ja, der er nu intet, der kan slå de hjemmebagte! Jeg erstatter nogle gange hindbærmarmeladen med solbærmarmelade - det gør dem lidt mere friske. Også et sikkert hit i min bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan jeg sagtens forestille mig. Jeg tror jeg vil prøve at lave dem med ribs ved lejlighed. Vi har nemlig fryseren fuld af ribs :).
   m.v.h.

   Ulrik

   Slet
 3. Skal de være blødt margarine?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det behøver ikke være super blødt, men det bliver nemmere at få det smuldret hvis det ikke er køleskabshårdt.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet