- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 17. august 2012

vegetarcurry med blomkål og kikærter

Kender du det, når en ret tager over og nærmest laver sig selv? Sådan var det med denne  curry. Fra starten af, var det meningen, at der kun skulle være en currybase, kikærter og blomkål, men så lå der også nogle tomater og lokkede og få fandt vi en dåse kokosmælk i et af skabene. Sådan udviklede retten sig og blev ret anderledes end jeg havde forestillet mig, men den blev under alle omstændigheder lækker. Vi havde heller ikke alt til en klassisk currybase, så den er også en anelse tillempet. 
Opskrift
1/2 blomkål
2 dl. opblødte og kogte kikærter
3 tomater
1 lille dåse kokosmælk (250 ml)

Karrybase:
3 små løg, skalotte, eller rødløg
5-6 fed hvidløg
2-3 chilier - jeg brugte vores hjemmedyrkede 1 hungerian black, 1 alm. rød chili og lidt af en meget lille og meget stærk en, som vi ikke ved hvad hedder.
2 spsk. stødt spidskommen
2 spsk. stødt koriander
1 spsk. stødt ingefær (du kan også bruge frisk ingefær, men det havde vi ikke lige på lager)
1 spsk. stødt gurkemeje
2 spsk. citronsaft
ca. 1/2 dl. olivenolie

skral løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Put alle ingredienserne, undtagen olie i en foodprocessor og blend. Tilsæt olie til du får en grødet konsistens.
Hæld blandingen på en varm pande og lad det stege mens du gør grøntsagerne klar. Bræk  blomkålen i mindre mundrette stykker og skær tomaterne i tern. Vend blomkål, tomat og kikærter i karrybasen og lad det simre i 15-20 min. Alt efter hvor bløde du ønsker blomkålen. Server med kogte ris, bulgur eller couscous. 

3 kommentarer:

 1. Karybasen må absolut afprøves.
  Lige et spørgsmål - kunne jeres børn spise den ret? Spøger fordi jeg kunne forestille mig at det er en voksenret:-)
  Hilsen
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Du har ret i at det er en voksenret. I hvert fald her hos os. Vi havde taget noget blomkål, kikærter og tomat fra til dem. Det er ikke noget vi ofte gør, men nogen gange vil vi gerne have noget stærkt og så må vi have noget andet til børnene. Vi prøver dog på, at bruge de samme grundelementer i deres mad.
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet
 2. Hl Hi Lynne - ja du har ret, jeg skal have det ind med skeer:-).
  God weekend
  Charlotte

  SvarSlet