- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 13. august 2012

Fyldte champignon og panerede auberginer


Puh ha, det er godt nok lang tid siden vi har lagt nye opskrifter i vores spisekammer. Vi har nydt lidt velfortjent ferie og har den sidste uge haft travlt med at komme tilbage på arbejdet. Men nu skal der en lille snack på, eller to for at være helt præcis. Jeg har haft stor lyst til fyldte svampe og har over længere tid gået og strikket en opskrift sammen i hovedet. Det blev heldigvis rigtig velsmagende, det er jo skønt, når ens tanker viser sig at fungere i praksis.

Opskrift
Store champignon, portobello svampe eller andre svampe der egner sig til fyld.
1 bøtte gedefriskost
1 fed hvidløg
en lille håndfuld ruccula
salt og peber
god olivenolie

Fjern roden på svampene. Præs hvidløg og hak rucculaen. Bland gedeost, hvidløg, ruccula salt og peber. Smag til undervejs, så fyldet får den ønskede smag. Min blev meget stærk af hvidløg, men det kunne de andre smage godt bære, så vi synes det var lækkert. Put fyldet i champignonerne, det må gerne have en god top på. Sæt dem i et fad og dryp med lidt olivenolie. Bag i en 200° varm ovn i ca. 30 min. Har man fyld til overs, så kan det sagtens spises på et stykke ristet brød. 

Ved samme lejlighed lavede vi også panerede auberginer, men det er så simpelt, at jeg ikke vil tillade mig at kalde det for en opskrift.

Man skærer blot en aubergine i tykke skiver. Derefter vendes de først i mel, så pisket æg og til sidst rasp. Det bliver virkelig lækkert hvis man bruger panko rasp. Til sidst steges de i rigeligt olie, som skal være virkelig varm, ellers suger raspen meget olie og de bliver fedtede. Vi fandt en hvid aubergine, som jeg aldrig har set før og heller ikke vidste eksisterede. Den var meget delikat og dens skal var meget tyndere end dens lilla søster. Ellers var der ikke nogen forskel.
Begge dele kan spises som snack, men er også godt som tilbehør til en god bøf eller som en del af et vegetarisk måltid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar