- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 25. juli 2012

rucolapesto


Jeg har i år haft held med at plante vild rucola. Det vokser rigtig godt og vi kan høste en masse i disse dage. Jeg har brugt en god portion til at lave en lækker rucolapesto. Den kan bruges til rigtig mange ting og holder sig godt en uges tid i køleskabet. Ind til videre har vi brugt den på pizza, nye kartofler, pasta, på en spegepølsemad og på nybagt brød. Den er forholdsvist billig at lave, vi havde faktisk alle ingredienserne i forvejen og det gjorde den selvfølgelig ekstra billig. Har man ikke lige vild rucola i haven, så kan man sagtens købe den almindelige, selvom smagen ikke er ligeså intens og pebret. Har man mulighed for at plante den vilde sort, så kan jeg klart anbefale det. Det er stort set det eneste jeg har sået i år, som der ikke er gået dyr i og det kommer rigtig meget. Den vilde sort er en flerårig plante og bliver efter nogle år busklignende. Den smager helt forrygende og kommer oven i købet tidligt. Alt i alt en rigtig god plante. Blomsterne er også spiselige og kan ses på billedet ovenfor. Her kommer min opskrift på rucolapesto. Jeg har lavet den lidt på slump, så målene er ikke helt nøjagtige.

Opskrift:
Et stort bundt rucola, svarende til en pakke
2 fed hvidløg
en håndfuld basilikumblade
en håndfuld mandler
50 g parmesan
et skvæt citron
godt med groft salt
god olivenolie

Skær osten og hvidløget i mindre stykker. Put alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og kør den et par gange. Tilsæt citronsaft og lidt olie. Start foodprocessoren og hæld olie i til den har den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. mere citron og hvidløg. Denne pesto har en mild smag af basilikum, men smagen af rucola er klart dominerende. Vi har i lang tid brugt mandler i stedet for pinjekerner til pesto, da de er en del billigere og jeg synes smagen af mandler er rigtig god i pestoen. Er man mere til pinjekerner, så erstat mandlerne med dem. Det er en god ide, at riste pinjekernerne på panden først. Det giver en dybere nøddesmag. Det kan man selvfølgelig også gøre med mandlerne. Det er vigtigt at bruge en god olivenolie til pesto, har man ikke det eller vil ikke ofre penge på en, så kan man i stedet bruge halv olivenolie og halv raps eller solsikkekerneolie, da de smager mindre igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar