- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

tirsdag den 24. juli 2012

Kartoffelpizza med rucola og tomat


Jeg kender ikke nogen der ikke har stiftet bekendtskab med en pizza. Og alle har en holdning til den. Jeg synes dog oftest at jeg støder på en holdning om at det er junkfood eller et eller andet dårligt produkt fra frysedisken. Det synes jeg er enormt ærgerligt, for en pizza kan være så meget andet end det. Det er lidt sjovt, at der for tiden er så meget hype omkring at bage sit eget brød og at det nærmest er blevet en kunstform. For det burde vel egentlig også gøre sig gældende for en pizza. For mig er det bunden der i langt de fleste tilfælde gør en pizza til noget helt fantastisk. Hvis bunden er rigtig god er pizzaen, for mig, kommet et meget langt stykke af vejen. Bunden skal smage godt og så er det enormt vigtigt at den ikke er blød og sjasket. Jeg tror egentlig at alle de pizzarier der er dukket op nu har gjort pizzaen en bjørnetjenste. De har medvirket til at alle kender pizza, men de er også direkte skyldige i at så mange oplever pizza som et halvdårligt produkt. Og det er rigtig ærgerligt. Pizzaen fortjener bedre end det. For den kan være helt fantastisk, når den får lov til det.


Opskrift dej
4 dl vand
½ dl oliven olie
150 g durummel
400 g hvedemel (gerne tipo 00)
15 g salt
15 g gær

Opskrift fyld
5 kartofler
2 spsk revet parmesan
2 spsk revet mozzarella
1 tsk paprika
1 tsk løgpulver
1 håndfuld rucola
2 gode tomater
Balsamicoeddike
Salt
peber

Til dejen røres gæren ud i vandet, hvorefter olien tilsættes. Kom melet i sammen med saltet og ælt det hele sammen. Hvis dejen er for klistret tilsættes lidt mere mel. Stil den til hævning i 1 times tid eller den har fået dobbelt størrelse. Når dejen er hævet tændes ovnen på 275° eller så højt den nu kan. Brug gerne en pizza sten hvis du har sådan en. Dejen vendes ud på et meldrysset bord og en håndfuld af den rulles ud til en tynd cirkel. Den skal være cirka en mm tyk. Tryk den ud med fingrene fra midten af og lad en kant være på pizzaen der er cirka fem mm tyk. Fordel mozzarellaen på bunden og skær kartoflerne i tynde skiver. Læg dem på bunden så de ikke overlapper hinanden. Herefter drysses kartoflerne med lidt salt og peber og løgpulver, paprika og parmesan fordeles ud over dem. Når ovnen er godt gennemvarm bages pizzaen i 10 – 15 minutter. I mens skæres tomaterne i skiver. Når pizzaen er bagt lægger man rucola og tomater på den og drypper balsamico eddike over tomaterne. Server den rygende varm fra ovnen.

2 kommentarer:

 1. Hørt :-)
  Ja, de pizzaér vi selv laver hjemme er (kan være) super gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annie
   tak for din kommentar. Jeg kender godt at der ind i mellem kan være en smutter i det hjemmelavede. :).Jeg elsker at man kan variere fyldet på hjemmelavede pizzaer og lave dem præcis som man gerne vil have dem. Det største problem herhjemme er faktisk at vælge hvad vi skal have på dem, fordi der er så meget lækkert.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet