- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

tirsdag den 10. juli 2012

Pastinakgratin med æble og dijon


Da vi i sidste uge skulle til en familiesammenkomst og skulle medbringe en grøntsagsret, der passede godt til skinke gik vi på jagt i vores kogebøger. Vi fandt en ret der lød rigtig lækker og tilmed passede perfekt til kogt skinke. Det var en sellerigratin. Det viste sig imidlertid, at selleri sæsonen var slut, så jeg købte pastinakker i stedet. Derudover lavede jeg selvfølgelig en del andre ændringer i opskriften, da jeg er notorisk dårlig til at følge en opskrift og gerne sætter mit eget præg på dem.
Selvom det ikke ligefrem er en køn ret, så smagte den virkelig godt og det er ikke sidste gang vi laver den. Det skal lige siges, at det er en ret stor portion, som let kan brødføde en familie på fire i to dage.

Opskrift:
1 kg pastinak
3-4 syrlige æbler
evt. 50 g mandler
2 dl fløde
4 dl mælk
2 spsk. Maizena
2 fed hvidløg
reven skal af en øko citron
2 spsk. Dijon senep
½ tsk. revet muskatnød

Skræl pastinak og æbler og riv dem. Det er klat en fordel, hvis du har en foodprocessor, ellers tager det ret lang tid. Hak mandlerne groft og opløs maizenaen i mælken. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og lad det koge op under omrøring. Smag til med flere krydderier og salt. Lad det koge i et par min. Og hæld det hele i et ovnfast fad. Bag gratinen i ovnen i 40-50 mim. Ved 180° til den er gylden på toppen. Det smager rigtig godt til skinke, men jeg er sikker på, at det også vil være godt til kylling og div. Former for gris. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar