- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 16. juli 2012

Bønnesalat med tahinidressing

Vores nytårsforsæt om at spise flere grøntsager og indføre vegetariske dage er virkelig ved at tage fart. I sidste uge har vi kun fået kød en enkelt gang og det var da vi var ude til fødselsdag. En af dagene fik vi denne skønne salat inspireret af Hugh Fearnley-Whittinggstall opskrift. Jeg vil lige sige med det samme, at vi ikke er vegetarere og at vi derfor gerne bruger hønsefon og den slags i vores 'vegetariske' opskrifter. Det kan man jo bare skifte ud med en grøntsagsboullion hvis man er vegetar. Denne opskrift skulle dog være 100% vegetarisk. 
Opskrift
200 g grønne bønner
1 squash
saft af ½ citron
en håndfuld rucola (fra egen have)
4-5 semidried tomater skåret i skiver
1 dl quinoaTil dressingen:
½ fed hvidløg
2 spsk. Tahini
skal og saft af ½ citron
½ spsk lys honning
2 spsk olivenolie
salt og peber
Start med at koge quinoaen efter anvisningen på pakken. Når den er kogt, dræn den og lad den køle. I mens kan du lave dressingen. Knus hvidløget enten med lidt groft salt på et spækbræt, eller i en hvidløgspresse. Tilsæt tahini, finthakket citronskal og citronsaft, honning, salt og peber . Rør godt sammen.
Skær squashen i skiver og steg skiverne i olivenolien eller gril dem.  Når squashen er færdig, skal de vendes i citronsaften, salt og peber. Her kan man evt. også tilsætte en hakket chili, det undlod vi, da børnene skulle kunne spise med.
Nip enderne af bønnerne og kog dem i saltet vand i et minut. Dræn dem og hæld koldt vand over. De må ikke blive bløde, men skal være dejligt friske og sprøde.
Læg salatbladene i bunden af en skål, spred squash, bønner, quinoa og tomater over salaten og lad dressingen løbe fra en ske ud over hele salaten. Tahihi dressingen bliver dejlig cremet og det er vigtigt, at der er nok af den, da det er den der gør salaten lidt anderledes og virkelig lækker. Dette er en rigtig god opskrift, som jeg dog har ændret en del i forhold til den originale opskrift. Det gør vi ofte i forhold til hvilke varer der er på tilbud, er lækre, eller vi har i forvejen. Prøv dig frem med forskellige af sæsonens sprøde grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar