- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 8. juli 2012

Brownie med hvide chokoladestykker og mandler


Weekenden stod på bagning med ungerne. De ville gerne have chokoladekage og har talt om det hele ugen. Når vi skal have chokoladekage foretrækker jeg brownie. Ungerne er heldigvis stadig så små at jeg kan få lov til at bestemme den slags. Man må jo glæde sig over de små ting i livet. Denne her brownie er meget kompakt og fyldig. Den har en meget tynd sprød skorpe og er lækker og fugtig inden i. Og så smager den bare helt fantastisk, specielt til en god vaniljeis.


Opskrift (18 – 20 stykker)
100 g mørk chokolade
125 g smør
275 g sukker
2 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
85 g mel
2 spsk kakaopulver
100 g hakkede mandler
75 g hakket hvid chokolade

Start med at tænde ovnen på 180°. Herefter smeltes den mørke chokolade over et vandbad. I mens piskes smørret blødt sammen med sukker og vanilje. Når det er rørt blødt og cremet tilsættes æggene et af gangen. Når chokoladen er smeltet røres den i blandingen. Sigt mel og kakaopulver i dejen og rør det godt rundt. Til sidst kommes den hvide chokolade og mandlerne i. Rør det hele igennem en sidste gang og kom det i en bageform på ca. 20 * 25 cm, der er belagt med bagepapir. Bag brownien i cirka 30 minutter, men kig til den efter 25. Brownien er rigtig god lun, men hvis man ikke kan spise det hele kan den holde sig i op til 5 dage, hvis den opbevares i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar