I USA er coleslaw ikke bare coleslaw. Mange af staterne har
deres egen udgave af den. Den vi støder på oftest herhjemme er med mayonnaise.
Jeg kan egentlig ret godt lide den, men synes at den bliver lidt fed i det i
samspil med noget bbq kød. Derfor ville jeg prøve at lave en anden version
sidst vi grillede. I North Carolina laver de den baseret på ketchup og eddike.
Jeg tænkte at syren ville passe rigtig godt til grillkød, så den forsøgte jeg
mig med.
Opskrift
1 hvidkålshoved
6 gulerødder
1 dl ketchup
½ dl sukker
½ dl creme fraiche
½ dl æblecider eddike
2 tsk. hot sauce
(tabasco eller lignende)
Salt
Peber
Snit grøntsagerne fint, evt. på en maskine. Bland derefter
alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend
dressingen i grøntsagerne og lad dem trække i et kvarters tid. Det kan sagtens
laves i god tid før det skal bruges og så bare vente i køleskabet.
Den ene ½ dl der står skrevet - hvad er det? Lyder spændende.
SvarSletHilsen Charlotte
Det er den allermest hemmelige ingrediens man kan forestille sig. Eller i virkeligheden er det nok mest af alt en tastefejl fra min side :). Jeg har fjernet den fra indlægget for at undgå unødig forvirring.
SletJeg var selv ret spændt da jeg lavede denne ret. Jeg var en smule skeptisk over så meget ketchup, men resultatet var faktisk rigtig godt. Jeg ville endda nok foretrække denne her udgave over den mayonnaise baserede til rigtig mange ting.
m.v.h.
Ulrik