- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 19. juli 2012

Amerikanske flødekartofler med masser af ost


Jeg faldt over en opskrift på amerikanske flødekartofler der tiltalte mig meget. Der var brugt ret store mængder cheddar og parmesan ost i dem. De mindede mig om nogle kartofler jeg fik for mange år siden, da jeg var i Las Vegas. Så da vi grillede forleden ville jeg prøve dem af. De var rigtig gode, men ville nok få de fleste kardiologer til at se meget fordømmende på en. Heldigvis har vi ingen af dem i familien.


Opskrift
1 kg kartofler
½ liter piskefløde
200 g revet cheddar
200 g revet parmesan
2 tsk. revet hvidløg
2 spsk. Løgpulver (man kan også bruge et friskt løg der er hakket fint)
Salt
Peber
1 bdt. Persille

Vask og skær kartoflerne i skiver. De skal ikke skrælles. Alle de andre ingredienser undtagen persillen blandes sammen i en stor skål, hvorefter kartoflerne vendes i. Sørg for at alle flader er dækket. Kom herefter det hele i en smurt bradepande og dæk den med stanniol. Sæt den i ovnen i en time ved 175°. Efter timen er gået fjernes stanniolen og de bages færdigt i cirka 20 – 30 minutter, til de er gyldne på toppen. Drys den hakkede persille ud over dem og server dem straks rygende varme.

4 kommentarer:

 1. Lyder som skønt tilbehør - FEDT:-) Parmesan har jeg - har også et stort stykke gruyere, mon ikke jag også kan bruge det? 400 gram ost lyder af rigtig meget - måske skulle jeg prøve lidt mindre.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 2. Jeg er helt sikker på at du sagtens kan bruge den ost du har. Og 400 g er rigtig meget ost. Jeg ville bare prøve at lave den som amerikanerne. Du kan bestemt godt sætte mængden ned til at starte med. Man kan jo altid bare forøge den igen hvis man synes den mangler næste gang man laver retten :).
  m.v.h.
  Ulrik

  SvarSlet
 3. Forsøgte mig med flødekartoflerne i går - smagen var der intet i vejen med - men flødecremen skilte som jeg ved ikke hvad??? Gjorde jeres også det?
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   nej vores skilte ikke. Der var noget olie fra osten som skilte ud i cremen, men fløden tyknede bare og blev cremet. Jeg har ikke lige nogle gode forslag eller ideer til hvad kunne være anderledes.
   Det var da altid noget at smagen var god. :).
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet