- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 16. juli 2012

Baba ganoush


Jeg elsker ordet baba ganoush. Det er bare sådan et ord, der ligger rigtig godt i munden. Det gør retten også, den smager helt forrygende. Auberginen kommer virkelig til sin ret i denne mellemøstlige ret. Vi spiste den forleden til en bønnesalat sammen med et lækkert brød.
Opskrift
2 auberginer
2 fed hvidløg
2 spsk. Tahihi
et stort skvæt citronsaft – jeg bruge ½ citron, men den var meget saftig.
salt og peber
finthakket persille
god olivenolie
1-2 tsk. Stødt spidskommen
Prik et par huller i auberginerne med en gaffel og læg dem i et fad. Stil dem i en 200° varm ovn i ca. 20 min. Vend dem en gang eller to undervejs. Skindet skal være rynket og auberginen skal være gennembagt.
Flæk auberginerne og skrab kødet ud med en ske. Hak det fint med en kniv, eller kom det i en foodprocessor. Tilsæt hakket hvidløg, citronsaft, tahihi, salt og peber. Jeg hakkede auberginekødet først og så gav jeg det lige et par blitz med en stavblender da resten af ingredienserne var kommet i. Hæld baba ganoushen i en skål, pynt med spidskommen, olivenolie og persille. Den smager rigtig godt på nybagt brød, i en sandwich eller som tilbehør til lam, kylling eller en grov salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar