- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 28. juni 2012

Surdejsbrød med ostevalle der ikke kræver æltning


Jeg har længe gået med en ide om at bruge ostevalle til at bage med. Forleden lavede Lynne ost igen, og så passede det jo perfekt. Jeg brugte Manitoba mel, da jeg har opdaget at man kan købe det i Supermarco i København. Jeg synes at ostevallen gjorde noget helt specielt ved brødet. Det havde en sødme og saftighed, jeg ikke synes man får med vand. Det blev dejligt sejt og havde en god sprød skorpe.

Opskrift
5 dl ostevalle (Kan erstattes med vand)
4 spsk surdej
500 g manitobamel
200 g durummel
13 g salt
1 tsk honning

Start med at røre surdejen ud i ostevallen og tilsæt herefter de andre ingredienser. Dejen skal bare røres igennem, så der ikke er tørt mel. Den skal ikke æltes igennem. Når dejen er rørt sammen stilles den på køl i mellem 12 – 36 timer alt efter hvad der passer dig. Når dejen har hævet vendes den ud på et meldrysset bord. Fold dejen ind over sig selv, som når man folder et papir der skal i en kuvert. Form den til et brød på denne måde. Jo mindre du bearbejder dejen nu jo bedre. Stil det formede brød til efterhævning i 2 timer. Bag det i en forvarmet ovn ved 250° i 25 minutter. Afkøl det herefter på en rist.

2 kommentarer:

 1. Det er også godt at bruge den valle, man drypper af yoghurt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   jeg har faktisk aldrig prøvet at afdryppe youghurt selv, men hvis jeg endda kaster mig ud i det vil jeg helt sikkert gemme vallen og lave brød af det.
   Mange tak for tippet.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet