Min mand har længe talt om at vi skulle have muslingesuppe og da vi var en tur i Metro i dag, købte vi et net blåmuslinger. Det viste sig desværre at
halvdelen var døde, men dem der var tilbage smagte heldigvis rigtig godt. Jeg har haft nogle uheldige erfaringer med
muslinger, der ikke har været renset godt nok og dermed været sandede. Det har
gjort, at jeg har det ret svært med muslinger generelt. Heldigvis var disse muslinger
rigtig lette at gøre rene og de havde slet ikke noget sand eller andre
ubehagelige overraskelser. (Lige med undtagelse af den store dødelighed.) For
at tjekke om muslingerne er levnende, skal man banke dem, der står åbne hårdt
mod vaskens kant. De skal lukke sig, hvis de ikke gør det, er de døde og skal
kasseres. Når de tilberedte muslinger skal spises, skal man der i mod kassere
dem, der ikke har åbnet sig.
Opskrift:
1 kg blåmuslinger – levende og rensede
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. God olivenolie
ca. 1 ½ dl. Tør hvidvin
ca. 1 dl fløde
en lille håndfuld persille
Salt og peber
1 kg blåmuslinger – levende og rensede
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. God olivenolie
ca. 1 ½ dl. Tør hvidvin
ca. 1 dl fløde
en lille håndfuld persille
Salt og peber
Svits løg og hvidløg i olien og når løget er blevet klart,
hæld da muslinger og hvidvin i og læg hurtigt låg på. Muslingerne dampes under
låg i et par minutter, til de har åbnet sig. Herefter tilsættes fløden og der
krydres med salt og peber. Det fløden koge op og tilsæt hakket persille lige
inden serveringen.
Server med et godt stykke brød, til at suge suppen op med og gerne et glas køligt hvidvin!
Det er en utrolig nem ret at tilberede. Det der tager længst tid er at tjekke muslingerne og rense dem, hvis de er meget beskidte. Nogle gange har de hvad man kalder skæg. Det ligner at der vokser skæg ud af dem. Det kan være rigtig besværligt at fjerne og er man ikke grundig nok, risikerer man, at der kommer sand i suppen, hvilket virkelig ikke er lækkert. Denne gang havde ingen af vores muslinger skæg og jeg skyllede dem derfor bare under den kolde hane.
Server med et godt stykke brød, til at suge suppen op med og gerne et glas køligt hvidvin!
Det er en utrolig nem ret at tilberede. Det der tager længst tid er at tjekke muslingerne og rense dem, hvis de er meget beskidte. Nogle gange har de hvad man kalder skæg. Det ligner at der vokser skæg ud af dem. Det kan være rigtig besværligt at fjerne og er man ikke grundig nok, risikerer man, at der kommer sand i suppen, hvilket virkelig ikke er lækkert. Denne gang havde ingen af vores muslinger skæg og jeg skyllede dem derfor bare under den kolde hane.
De smagte virkelig forrygende og det er bestemt ikke sidste gang at vi laver
muslingesuppe!
Denne ret kendes i øvrigt også under navne som hvidvins dampede muslinger og moule mariniere, hvor alle dog ikke er enige om hvorvidt der skal fløde i eller ej.
Skønt med muslinger - Vi fik også muslingesuppe i går:-). Denne gang købte vi en pakke med 1 kg. ikke i net men i en firkantet kraftig plastbox. Super Best havde dem på tilbud til 25 kr. Vi har før købt dem i Metro her i Aalborg - men rigtig mange skulle smides væk. Opskriften var næsten som jeres - blot havde jeg tilsat en smule safrantråde - det gør dem ikke ringere:-).
SvarSletHilsen Charlotte
Lyder lækkert med safran Charlotte :)
SletJeg tror heller ikke at vi køber muslinger i Metro igen, det kan absolut ikke anbefales.
Venlig hilsen
Lynne