Kanelsnegle er noget af det jeg bager oftest herhjemme. Det
er en af de mest almindelige kager, og jeg tror aldrig jeg er stødt på en der
ikke kunne lide dem. De findes i et utal af variationer, men jeg foretrækker
dem når de er lavet af saftig bløddej og er dejligt snaskede af remonce, sådan
lidt i retning af en god onsdagssnegl. Det er få ting der efter min mening er
værre end tørre kanelsnegle. Ungerne elsker at være med til at bage dem og da
de er nemme og hurtige ender det tit med dem, hvis ungerne plager om at få lov
til at bage.
Opskrift dej (cirka
18 styk)
4 dl mælk
20 g gær
1 æg
600 g mel
100 g smør
1 spsk kardemomme
50 g sukker
1 tsk salt
Opskrift fyld
200 g brun farin
50 g sukker
125 g smør
50 g revet marcipan
2 spsk lys sirup
1 spsk kanel
Til dejen smeltes smørret i en gryde, hvorefter mælken
tilsættes. Gæren røres ud i blandingen og resten af ingredienserne kommes i.
Ælt det igennem til det samler sig til en blød og smidig dej. Dejen skal ikke
være klistret, så tilsæt evt. mere mel for at opnå det. Lad den hæve i 1 time
et lunt sted eller til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver laves remoncen.
Start med at blande alle ingredienserne undtagen smørret. Tilsæt herefter
smørret og vend det hurtigt igennem. Jo mindre man bearbejder det, jo større er
chancen for at det ikke skiller i ovnen og flyder ud af sneglene.
Når dejen er hævet rulles den ud i et rektangel til cirka 3
mm tykkelse. Fordel remoncen ovenpå, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem
på en plade med bagepapir. Det er vigtigt at de ikke får lov til at efterhæve
for længe. Jo længere de efterhæver jo mere ”brød” agtige bliver de i
konsistensen. Tænd for ovnen 200° og når den er varm sættes sneglene ind. De
skal bage mellem 12 – 15 minutter. Hold øje med dem når det nærmer sig, da de
kan brænde hurtigt på grund af sukkeret. Når de er færdige tages de ud, og man
kan med fordel lægge et let fugtigt viskestykke over dem. Det forhindrer at de
tørrer ud mens de køler. Pynt dem evt. med lidt glasur hvis du er til den
slags.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar