- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 22. juni 2012

Moussaka med kartofler og baconJeg kan rigtig godt lide at eksperimentere med nye retter, men en gang i mellem er en klassiker bare det eneste der dur. Vi havde en pakke hakket lammekød og jeg fik lyst til at lave moussaka. Jeg laver den altid med kartofler for selvom det ikke er traditionelt, så synes jeg det klæder retten rigtig godt. I dag havde vi også en pakke bacon og hvad bliver ikke bedre med lidt bacon?

Opskrift
2 auberginer
5 kartofler
1 pakke bacon
1 løg
2 fed hvidløg
400 g hakket lammekød
1 dl rødvin
2 spsk. Tomatpuré
1 nip sukker
½ tsk. Stødt kanel
1 tsk. Tørret oregano
1 laurbærblad
salt og peber
75 g smør
75 g hvedemel
5 ½ dl mælk
1 æg
revet ost

Skær auberginerne i skiver, læg dem i et fad og drys med salt og læg dem i pres og lad dem trække i ca. 30 min.
Kog kartoflerne i så de stadig har let bid. De bliver færdige i ovnen.  Mens kartoflerne koger og auberginerne trækker forberedes resten.
Hak løg og hvidløg og steg dem klare i lidt olie. Tilsæt bacon og steg det sprødt. Nu skal lammekødet steges. Når det er gennemstegt efter ca. 10 min, tilsættes rødvin, tomatpuré, sukker, kanel, oregano og laurbærblad. Smag til med salt og peber og lad det simre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle.
Lav nu mælkesaucen. Det er en opbagt sauce, så du skal først smelte smørret og derefter piske melet ud i dette. Tilsæt mælk lidt af gangen og rør kraftigt hele tiden, så undgår du klumper. Kog saucen op og smag til med salt og peber.  Tag saucen af varmen og når den er kølet lidt, slås ægget ud deri og rør det ud i saucen. Tænd ovnen på 180°
Nu skal moussakaen samles. Skyl auberginerne og dup dem tørre. Læg et lag auberginer i bunden af et fad. Så et lag kød og nu kartoflerne, som skal først lige skal skæres i skiver. Derefter et lag auberginer, kød og auberginer, til der ikke er mere. Saucen hældes over og der drysses med ost. Hvis man ikke er glad for, at osten bliver brun i ovnen, så skal den først tilsættes når moussakaen er bagt halvt færdig.
Stil fadet i ovnen og bag i 50 min til en time. Nyd den gerne med en grøn salat eller en omgang tomatsalat med feta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar