Når jeg laver mad, sker der tit det at retten udvikler og
ændrer sig undervejs. Jeg oplever tit at det, jeg havde i tankerne inden jeg
gik i gang er helt anderledes end det endelige resultat. Vi har en ambition om
at spise flere grøntsager herhjemme, og jeg ville derfor lave noget stirfry med
lidt kylling. Jeg havde egentlig ikke tænkt at der skulle saltede citroner i denne
ret, men da jeg smagte på den undervejs manglede den noget syrligt. I stedet
for at bruge noget limesaft eller lignende valgte jeg citronerne. Jeg tænkte
lidt i retning af gremolata med citron, hvidløg og persille. Citronerne passede
helt utrolig godt til auberginerne, og løftede hele retten op på et andet plan.
Jeg bliver ret ofte overrasket over, hvor mange forskellige ting de saltsyltede
citroner kan bruges til. Det er en af de ting, jeg bestemt ikke ville undvære
at have på lager i køkkenet.
Opskrift
400 g kylling i tern
1 aubergine
1 rød peber
2 rødløg
3 fed hvidløg
100 g champignon
1 bundt persille
Olivenolie
Salt
Peber
Start med at skære kyllingen i mundrette stykker. Steg den
herefter i olivenolie på en pande ved middelhøj varme til den begynder at tage
farve. Krydr den med salt og peber. Mens kyllingen steger, snittes
grøntsagerne. Man skal fjerne indmaden på citronen og lige skylle den under
vandhanen. Prøv at få dem i nogenlunde samme størrelse, så de bliver tilberedt
samtidig. Når kyllingen er færdig tages den af panden, og løg, aubergine og
champignon kommes på. Når auberginen og løgene er blevet matte kommes den røde
peber, hvidløg og citron på. Steg det hele sammen i 5 minutter og kom herefter
kylling og den fint hakkede persille ved. Rør det hele sammen og giv det
yderligere 5 minutter ved lav varme. Herefter er det klar til servering. Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar