Vi har i efterhånden mange år lavet medister selv til jul og
er den seneste tid også begyndt at eksperimentere med andre slags pølser.
Senest har vi lavet en merguezpølse, som blev ret vellykket. Jeg tog et stykke
op af fryseren for leden og besluttede mig for at lave linser til. Jeg kan
rigtig godt lide linser og pølse sammen. Denne gang blev det nærmest en slags
fransk-marokkansk fusionsmad. Det blev rigtig lækkert, selvom ungerne ikke
rørte noget af det, var jeg glad for resultatet.
Opskrift:
200 g pølse (evt. marguez – kan købes hos slagteren i torvehallerne)
2 dl. Grønne linser
1-2 løg
2 gulerødder
1 persillerod
1 stengel bladselleri
3 fed hvidløg
5 dl. Bouillon eller hønsefond
1 laurbærblad
2 tsk. Herbes des provences
½ dl. Hvidvin
stegefedt fra pølsen
smør til stegning
salt og peber
hakket persille
200 g pølse (evt. marguez – kan købes hos slagteren i torvehallerne)
2 dl. Grønne linser
1-2 løg
2 gulerødder
1 persillerod
1 stengel bladselleri
3 fed hvidløg
5 dl. Bouillon eller hønsefond
1 laurbærblad
2 tsk. Herbes des provences
½ dl. Hvidvin
stegefedt fra pølsen
smør til stegning
salt og peber
hakket persille
Krydderierne fra marguezpølsen, som mest består af paprika, korianderfrø, cayennepeber og kanel, var rigtig godt i den ellers franske linseret. Og har man først pølsen eller køber en færdig er det også en nem ret at tilberede.
Hovsa - så let slipper du ikke:-) Den pølse kan du ikke omtale så positivt uden en nærmere forklaring på hvordan den tilblives.
SvarSletLækkert ser det ud.
Venlig hilsen Charlotte
Hehe... Jeg tænker at der nok skal komme et indlæg med den, men det var Ulrik der stod for at mikse den sammen, så jeg er faktisk ikke klar over præcist hvad der er i. Ellers må den komme på næste gang vi laver en portion. :)
SletVenlig hilsen
Lynne