- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 30. maj 2012

Grønne linser med mergeuzpølseVi har i efterhånden mange år lavet medister selv til jul og er den seneste tid også begyndt at eksperimentere med andre slags pølser. Senest har vi lavet en merguezpølse, som blev ret vellykket. Jeg tog et stykke op af fryseren for leden og besluttede mig for at lave linser til. Jeg kan rigtig godt lide linser og pølse sammen. Denne gang blev det nærmest en slags fransk-marokkansk fusionsmad. Det blev rigtig lækkert, selvom ungerne ikke rørte noget af det, var jeg glad for resultatet.

Opskrift:
200 g pølse (evt.  marguez – kan købes hos slagteren i torvehallerne)
2 dl. Grønne linser
1-2 løg
2 gulerødder
1 persillerod
1 stengel bladselleri
3 fed hvidløg
5 dl. Bouillon eller hønsefond
1 laurbærblad
2 tsk. Herbes des provences
½ dl. Hvidvin
stegefedt fra pølsen
smør til stegning
salt og peber
hakket persille

Kog først linserne næsten møre efter anvisningen på pakken i bouillon eller hønsefond sammen med laurbærbladet. Mine skulle koge i 12 min. Mens linserne koger skraldes og skæres gulerødder, persillerod, bladselleri og løg  i små tern og hvidløget hakkes fint og det steges i en god klat smør. Når linserne er kogt drænes de for den resterende væske. Held derefter linserne over til grøntsagerne og svits dem lidt. Tilsæt hvidvin og lad den fordampe. Smag herefter til med krydderierne og hæld det stegefedt der er kommet fra pølsen, som steges undervejs ved siden af. Hvor længe pølsen skal have afhænger totalt af hvilken pølse du vælger.
Krydderierne fra marguezpølsen, som mest består af paprika, korianderfrø, cayennepeber og kanel, var rigtig godt i den ellers franske linseret. Og har man først pølsen eller køber en færdig er det også en nem ret at tilberede.  

2 kommentarer:

 1. Hovsa - så let slipper du ikke:-) Den pølse kan du ikke omtale så positivt uden en nærmere forklaring på hvordan den tilblives.
  Lækkert ser det ud.
  Venlig hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe... Jeg tænker at der nok skal komme et indlæg med den, men det var Ulrik der stod for at mikse den sammen, så jeg er faktisk ikke klar over præcist hvad der er i. Ellers må den komme på næste gang vi laver en portion. :)
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet