- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 13. maj 2012

Rabarber crumbleJeg er helt vild med crumble og en af de bedste efter min mening er nu engang rabarbercrumble. Efter vi er flyttet i hus og har fået vores egen rabarber er glæden ved denne nemme dessert ikke blevet mindre. Det at gå ud i haven og plukke sine egne rabarber og på en halv times tid forvandle dem til en lækker dessert er noget der giver mig utrolig meget tilfredsstillelse. Hvis du selv kan plukke dem, må du endelig ikke fjerne den nederste brede hvidlige del. Det er nemlig den alder bedste og mest aromatiske del af rabarberen.


Opskrift:
500 g. rabarber skåret i mindre stykker
Vanilje korn
sukker
saften fra ¼ citron
Til crumblen:
100 g. smør
100 g. mel
100 g sukker

Læg rabarberen i et ildfast fad, drys med den mængde sukker du kan lide, vaniljekorn og citronsaften hældes over. Vi har købt nogle vaniljekorn hos urtekram, uden sukker. De virker ret godt. Især til sådan noget her, da en vaniljestang er fedtet og det derfor kan være svært at fordele dem. Stil rabarberne i en 200° varm ovn i ca. 10 min til de er blevet bløde, men stadig har lidt bid.
Mens de bager, laves crumblen. Mel, sukker og smør smuldres sammen med fingrene. Dejen skal være sådan, at den kan formes til en kugle, men falder fra hinanden hvis man prikker til den. Når rarbarberne er færdige tages de ud og crumblen fordeles ud over. Du kan evt. drysse med ekstra sukker for at give kagen lidt ekstra sprødhed. Herefter sættes den i ovnen igen og bages færdig til den er gylden. Det tager ca. 20-25 min.
Nyd kagen med cremefraiche, rørt med lidt vaniliesukker. 

2 kommentarer:

  1. Nice! Det er også lækkert med halvt mel, halvt havregryn i crumblen

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder også rigtig lækkert. Det må prøves :)

      Slet