Forleden sad jeg og bladrede lidt i et par af vores
kogebøger. Der var specielt en ret der fangede min interesse. Det var en
marokkansk lammeret. Den så nem og hurtig ud og lød virkelig lækker. Vi havde
alle tingene til den så det var jo nemt nok. Retten er virkelig god, og på
trods af at den er ret simpel, har den en virkelig kompleks smag og dybde. Den
er krydret med ras el hanout, så hvis man er til smagen af det marokkanske
køkken er jeg sikker på at denne ret vil være et hit.
Opskrift
400 g hakket lammekød
1 løg
50 g rasp
5 æg
1 tsk kanel
En håndfuld
bredbladet persille
Et bundt koriander
2 tsk ras el hanout
1 dåse hakket tomat
1 tsk sukker
Salt
Peber
Olie
Smør
Til lammefrikadellerne starter man med at hakke løget fint.
Bland derefter kødet, rasp, løg, kanel, fint hakket persille og et æg sammen
til en fars. Krydr den med salt og peber. Form dem til frikadeller. Af denne
portion fik vi 16 - 17 styks. Steg dem i en pande i en blanding af olie og
smør. De skal have taget farve på alle siderne. Når frikadellerne har taget
farve kommes tomat, ras el hanout, sukker og det meste af korianderen i. Bland
det hele rundt forsigtigt, så frikadellerne er smurt i tomaten og alle
krydderierne er blevet fordelt. Krydr saucen med salt og peber og lad det simre
i 5 minutter. Når lidt af væsken er reduceret slås de sidste 4 æg ud i panden.
Pas på ikke at ødelægge dem. Steg det hele under løg i cirka 3 minutter til
æggene er smilende. Tag panden af varmen af drys retten med det sidste
koriander. Server det med couscous eller noget godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar