- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 6. maj 2012

Marokkanske lammefrikadeller i krydret tomatsauce


Forleden sad jeg og bladrede lidt i et par af vores kogebøger. Der var specielt en ret der fangede min interesse. Det var en marokkansk lammeret. Den så nem og hurtig ud og lød virkelig lækker. Vi havde alle tingene til den så det var jo nemt nok. Retten er virkelig god, og på trods af at den er ret simpel, har den en virkelig kompleks smag og dybde. Den er krydret med ras el hanout, så hvis man er til smagen af det marokkanske køkken er jeg sikker på at denne ret vil være et hit.


Opskrift
400 g hakket lammekød
1 løg
50 g rasp
5 æg
1 tsk kanel
En håndfuld bredbladet persille
Et bundt koriander
2 tsk ras el hanout
1 dåse hakket tomat
1 tsk sukker
Salt
Peber
Olie
Smør

Til lammefrikadellerne starter man med at hakke løget fint. Bland derefter kødet, rasp, løg, kanel, fint hakket persille og et æg sammen til en fars. Krydr den med salt og peber. Form dem til frikadeller. Af denne portion fik vi 16 - 17 styks. Steg dem i en pande i en blanding af olie og smør. De skal have taget farve på alle siderne. Når frikadellerne har taget farve kommes tomat, ras el hanout, sukker og det meste af korianderen i. Bland det hele rundt forsigtigt, så frikadellerne er smurt i tomaten og alle krydderierne er blevet fordelt. Krydr saucen med salt og peber og lad det simre i 5 minutter. Når lidt af væsken er reduceret slås de sidste 4 æg ud i panden. Pas på ikke at ødelægge dem. Steg det hele under løg i cirka 3 minutter til æggene er smilende. Tag panden af varmen af drys retten med det sidste koriander. Server det med couscous eller noget godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar