- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 6. maj 2012

Kartoffelsalat med skvalderkål og skovsyre


Vi var på besøg i hos min fætter i weekenden. Vi besluttede at gå en skovtur i det dejlige vejr. Der var vi så heldige at vi fandt en bunke skovsyre. I deres sommerhus voksede der en del skvalderkål, så det var oplagt at bruge det til noget. Vi ville gerne prøve at lave noget der var lidt friskt og passede til grillet kød. Denne salat blev ret god. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi har lavet den.


Opskrift
1 kg nye kartofler
1 rødløg
2 røde peber
3 – 4 håndfulde skvalderkål
2 håndfulde skovsyre

Dressing opskrift
4 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk honning
2 tsk sød paprika
Salt
Peber

Kartoflerne vaskes og koges møre med skrællen på. Rødløg og rød peber snittes i fine tern. Skvalderkålen vaskes grundigt og det samme gør man med skovsyren. Kom alle ingredienserne i en skål. Til dressingen blandes alle ingredienserne sammen, og der smages til med salt og peber. Fordel dressingen over salaten, og ryst det rundt så alle ingredienserne har fået lidt dressing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar