Forleden så jeg en kage hos Dronningemad, som jeg blev
utrolig fristet af. Maiken fik virkelig solgt kagen godt, og jeg vidste at det
var den næste kage jeg ville lave når lejligheden bød sig. Jeg har dog valgt at
ændre lidt i den. Jeg elsker appelsinblomst vand sammen med kanel, og har
derfor smagt cremen til med dette. Derudover har jeg tilsat kokos til
toppingen, for at få lidt tekstur i den. Grundopskriften på selve kagen er den
samme.
Opskrift kage
120 g smør
400 g sukker
5 dl kærnemælk
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
400 g sukker
5 dl kærnemælk
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
Smørcreme
200 g smør
150 g flormelis
50 g honning
2-3 spsk appelsinblomst vand
Topping
150 g brun farin
1½ dl. piskefløde
100 g kokosspåner
Til kagen piskes
smør og sukker blødt, hvorefter kærnemælken tilsættes. Pisk dejen sammen, og
tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør dejen jævn. Fordel dejen i en
smurt springform på 24 cm, og bag den i ovnen ved 190° i 50 minutter. Den er
færdig når der ikke hænger dej ved på en strikkepind man stikker i midten på
den. Lad kagen køle af, og flæk den herefter i 2.
Til smørcremen
piskes smør, flormelis og honning sammen til en jævn og blød masse, hvorefter
der smages til med appelsinblomst vand. Fordel cremen i kagen og læg den
sammen. Sæt den på køl mens du laver toppingen.
Kom alle
ingredienserne til toppingen i en gryde og lad det simre igennem i cirka 10
minutter. Når det er kølet af til cirka håndtemperatur fordeles det på toppen
af kagen.
Tusind tak til
Dronningemad for inspirationen.
Kære Ulrik,
SvarSletHvor ser den lækker ud. Det lyder lækkert med din variation, selvom den originale nok altid vil have en særlig plads i mit hjerte :)
Jeg håber du/I nød den?
KH Maiken
Hej Maiken
SletVi nød den virkelig meget. Den kan virkelig noget helt særligt den kage og jeg synes den var overraskende nem at lave. Jeg kan sagtens forstå at den originale er noget særligt for dig. Jeg har også en masse opskrifter som jeghar minder omkring. Og så bliver de jo per definition verdens bedste.:)
Mvh
Ulrik