- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 15. april 2012

OthellolagkageDa Lily havde fødselsdag ville hun have en lagkage. Det synes jeg sådan set var meget rimeligt, så det var ellers bare at komme i sving. Denne her er næsten altid den, jeg ender med at lave, når vi skal bruge en lagkage. Den er hurtig og nem at lave, og hvis man bruger gode ingredienser smager den helt fantastisk.

Opskrift
1 portion lagkagebunde
1 portion kagecreme
3 dl. Piskefløde
200 g. hindbærmarmelade
100 g. makroner

Opskrift Glasur
2 æggehvider
50 g kakaopulver
100 g flormelis

Opskrift Marcipanpynt
200 g marcipan
2 spsk. Glukosesirup
Flormelis

Til cremen piskes 2 dl. Piskefløde til skum. Kagecremen piskes lige igennem hurtigt for at sikre at den er jævn, hvorefter flødeskummet vendes i. Når lagkagen skal samles starter man med at smøre halvdelen af marmeladen på den underste bund, hvorefter halvdelen af cremen fordeles ovenpå. Smuldr halvdelen af makronerne ud over og læg det næste lag på. Gentag fordelingen på denne. Læg til sidst det 3. lag på. Stil kagen til side og lad den trække mens du laver resten. Til glasuren røres alle ingredienserne sammen, indtil det er jævnt og glat. Fordel glasuren på kagen og lad det sætte sig. Det bliver mere fast efter noget tid. I mens blandes ingredienserne til marcipanpyntet. Der skal bruges nok flormelis til at marcipanen ikke er decideret klistret mere. Når man opnår den rigtige konsistens rulles den ud i et tyndt bånd, der lægges omkring kagen. Hvis man ikke kan få den til at sidde fast, kan man evt. komme en lille smule flødeskum omkring kagen. Hvis man har noget marcipanmasse til overs kan man også lave en rose eller lignende til pynt. Til sidst bruges den resterende flødeskum til at sætte nogle pynte dutter. 

11 kommentarer:

 1. Hvor ser den fantastisk ud! Hvem der dog bare hed Lily og havde fødselsdag... :)
  KH Maiken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Den var også temmelig god hvis jeg nu selv skal sige
   Det. Lily var i hvert fald meget tilfreds, hun spiste en del mere af den end hendes størrelse berettiger:-).
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 2. Jeg står og skal lave 2 othellolagkager til oldemor, som på fredag bliver 91 år, men de skal bruges allerede om morgenen.
  Kan den godt laves om aftenen før?
  Og kan bundene bages allerede onsdag?
  Endnu engang tak for dejlige opskrifter.
  Mvh Sarah

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej sarah, du kan sagtens lave den aftenen før. Vent dog med at komme marcipan og flødeskum på den til om morgenen. Du kan også sagtens lave bundene om onsdagen, du skal bare opbevare dem lufttæt. Du kan også godt lave grundcremen om onsdagen og så bare have den i køleskab til torsdag aften. Der kan du så piske den igennem og vende flødeskum i.
   Held og lykke med projektet.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 3. Hej Ulrik.

  Tusinde tak for dit hurtige svar og tak for de gode forslag, nu ser det hele lige pludselig ikke så presset ud fredag morgen ;o).
  Endnu engang tak. Glæder mig meget til at smage den. Skal lave 2 af dem og så 2 kager med hindbærmousse på nøddebund som oldemor elsker.

  Mvh Sarah

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt. Du er altid velkommen til at skrive og spørge. Det lyder meget lækkert med hindbærmoussen. Det er en heldig oldemor :).

   Slet
 4. Så fik jeg afprøvet denne opskrift, I kan se resultatet på min blog.
  Tak for den fine opskrift og diverse fif. Det virkede bare :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   mange tak for din kommentar. Sikken en flot kage du fik lavet. hvordan lavede du det grønne til din rose?
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
  2. Hej Ulrik

   Tak for det. Det grønne på rosen er lavet med en udstikker der hedder "calyx", som rosen sættes ovenpå og så folder du bladene op på siden. Håber du forstår hvad jeg mener. Calyx formen vil jeg bruge til f.eks. at lave en julestjerne med. Ellers må du lige sige til, så kan jeg sende dig et billede af udstikkeren.
   /Linda

   Slet
  3. Hej Linda
   Tusind tak for svaret. Jeg forstår det helt fint. Nu skal jeg bare have fundet mig sådan en. Det ser nemlig super godt ud.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 5. Flot kage ☺️ den skal ikke smøres op med smør rene før man ruller marcipan bånd på?

  SvarSlet