Et af vores store mål herhjemme i 2012 er at spise flere
grøntsager og at blive bedre til at variere dem. For nogle grøntsagers
vedkommende går det ret godt, men andre halter lidt bagefter. En af dem vi har
haft udfordringer med at få varieret er hvidkål. Vi ender som regel med at
bruge det som fyld i gryderetter eller til coleslaw. Derfor ville jeg prøve at
lave noget anderledes i weekenden og se om jeg kunne få gjort det lidt
friskere. Denne salat er resultatet af det forsøg.
Opskrift
¼ hvidkål
½ fennikel
2 gulerødder
1 rød peber
8 blade ramsløg
50 g salt ristede
græskarkerner
Saften fra en halv
lime
Salt
peber
Alle grøntsager snittes fint på et mandolinjern og blandes
sammen i en skål. Ramsløgene rives i stykker og blandes i. Til sidst smages til
med limesaft, salt og peber. Inden servering pyntes med græskarkerner.
Meget smuk salat! Hvis I gerne vil bruge mere kål, så vil jeg anbefale spidskål - det bruger jeg året rundt til salater, og det er endnu lettere at variere (sammenlignet med hvidkål). Det er i øvrigt en god idé at kramme kålen (!) - det gør den blødere og mere modtagelig over for dressingen :-)
SvarSletjeg har aldrig prøvet spidskål til salat men bruger det ellers meget. Jeg vil helt sikkert prøve det til salat snart. Hvor meget krammer du kålen?
SvarSletMvh Ulrik
Kommer lidt an på hvor blød jeg vil have den - mindst 30 sekunder og op til 90 sekunder.
Slet