- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 16. april 2012

Hvidkålssalat med fennikel og ramsløg


Et af vores store mål herhjemme i 2012 er at spise flere grøntsager og at blive bedre til at variere dem. For nogle grøntsagers vedkommende går det ret godt, men andre halter lidt bagefter. En af dem vi har haft udfordringer med at få varieret er hvidkål. Vi ender som regel med at bruge det som fyld i gryderetter eller til coleslaw. Derfor ville jeg prøve at lave noget anderledes i weekenden og se om jeg kunne få gjort det lidt friskere. Denne salat er resultatet af det forsøg.

Opskrift
¼ hvidkål
½ fennikel
2 gulerødder
1 rød peber
8 blade ramsløg
50 g salt ristede græskarkerner
Saften fra en halv lime
Salt
peber

Alle grøntsager snittes fint på et mandolinjern og blandes sammen i en skål. Ramsløgene rives i stykker og blandes i. Til sidst smages til med limesaft, salt og peber. Inden servering pyntes med græskarkerner.

3 kommentarer:

 1. Meget smuk salat! Hvis I gerne vil bruge mere kål, så vil jeg anbefale spidskål - det bruger jeg året rundt til salater, og det er endnu lettere at variere (sammenlignet med hvidkål). Det er i øvrigt en god idé at kramme kålen (!) - det gør den blødere og mere modtagelig over for dressingen :-)

  SvarSlet
 2. jeg har aldrig prøvet spidskål til salat men bruger det ellers meget. Jeg vil helt sikkert prøve det til salat snart. Hvor meget krammer du kålen?
  Mvh Ulrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kommer lidt an på hvor blød jeg vil have den - mindst 30 sekunder og op til 90 sekunder.

   Slet