Det er faktisk overraskende nemt at lave sin egen kagecreme.
Jeg skal dog ikke være mere frelst end at indrømme at jeg godt i en snæver
vending kan finde på at bruge cremepulver, men jeg foretrækker at lave den
selv. Både fordi jeg kan få den præcis som jeg gerne vil have, og så fordi jeg
egentlig synes den opskrift er så nem at det næsten er fjollet at bruge pulver.
Opskrift
4½ dl. Sødmælk
1½ dl piskefløde
100 g sukker
4 æggeblommer
1 vanillestang
3 spsk. Maizena
Start med at flække vanillestangen og at skrabe kornene ud.
Kom mælken i en gryde sammen med vanillestangen uden kornene og varm det
langsomt op. Mas vanillekornene sammen med lidt sukker for at de bliver skilt
ad. Kom dem herefter i en skål med æggeblommerne, resten af sukkeret, fløden og
maizena. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Når mælken koger kommes den
over i æggeblandingen, mens der røres godt. Herefter kommes det hele tilbage i
gryden og der omrøres mens det koges op. Når cremen er kogt op overføres den
til en skål og der lægges film helt ned over den så man undgår skindet på
cremen. Sæt den til afkøling, hvorefter den er klar til brug.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar