1 portion mørdej
3 dl kagecreme
1 portion
mazarinmasse
1 portion
chokolademousse
2½ dl. Piskefløde
700 g friske jordbær
Opskrift mazarinmasse
150 g marcipan
100 g sukker
70 g smør
2 æg
1 tsk. Mandelessens
Opskrift chokolademousse
150 g marshmallows
100 g mørk chokolade
¾ dl mælk
2 dl. Piskefløde
Alle ingredienserne til mazarinmassen piskes sammen i en
skål, til det er en jævn og ensartet masse. Mørdejen rulles ud og lægges i et
tærtefad. Herefter fordeles mazarinmassen i tærtebunden og det hele bages ved
180° i cirka 20 minutter. Mazarinmassen skal være gylden men må ikke være
brændt. Det er vigtigt at tærten e bagt færdig, da den ikke skal bages
yderligere. Når den er færdig tages den ud og sættes til afkøling.
Mens tærten køler af smeltes marshmallows og chokolade
sammen over et vandbad. Når det er smeltet sammen tilsættes mælken og det røres
sammen til en homogen masse. Når Massen er kølet ned til stuetemperatur piskes
fløden til skum, og det hele røres sammen. Kom blandingen ovenpå den afkølede
tærtebund. Lad det stå i hvert fald 4 timer eller gerne natten over.
Til vanilliecremen røres kagecremen igennem til den er jævn
og glat. Herefter piskes fløden til skum og det vendes forsigtigt sammen.
Fordel det ovenpå chokolademoussen.
Rens jordbærrene og skær bunden af dem. Fordel ovenpå
cremen, jo flere jo bedre.
Tærten kan sagtens laves i forvejen, men vent med at pynte
med jordbærrene indtil den skal serveres. Hvis der er rester kan de holde sig i
en tætsluttende beholder i køleskab i et par døgn, men bliver lidt mere ”soggy”.
Hej. Lyder som en rigtig god opskrift! Hvor mange personer er denne opskrift til? Mvh Catrine
SvarSletHej Catrine
Slettak for din kommentar. Det kommer an på hvor store stykker man skærer ;) men denne portion kan give mellem 12 - 14 fornuftige stykker.
Mvh Ulrik