- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 19. april 2012

Foccacia med rosmarinJeg elsker duften af nybagt brød. Derfor bager jeg ret meget, og gerne mange forskellige slags brød. Det her foccacia er noget af det jeg bager mest. Det er rigtig velegnet som kuvertbrød til aftensmaden og kan varieres så det passer til retten. Det er sejt og sprødt og har en dyb smag fra surdejen.


Opskrift
800 g proteinrig hvedemel
200 g durummel
8 dl. vand
5 g gær
½ dl. Surdej
1 dl olivenolie
1 tsk. Honning
20 g. salt
Olie, salt og rosmarin

Begynd med at blande vand, gæren og surdejen. Derefter tilsættes melet sammen med honningen og olien. Tag gerne en ½ dl. dej og kom tilbage i din surdej, så du har til næste gang lysten til at bage kommer over dig. Rør det kort igennem og tilsæt herefter saltet. Denne her dej er ret fugtig og skal bare røres igennem indtil der ikke er melklumper i. Stil den herefter til hævning et lunt sted i mellem 4 og 24 timer. Den kan også komme i køleskabet i 24 – 48 timer. Når den er hævet, og man kan se tydelig luftbobler i den hældes den ud på en bageplade og skal efterhæve cirka 2 timer. Når den er klar hældes der lidt olie over og det drysses med salt og rosmarin. Bag det i en forvarmet ovn ved 250° i cirka 30 minutter afhængig af hvordan din ovn varmer. Når det er bagt færdigt skal det køle lidt af inden servering. Giv det gerne et lille skvæt olivenolie mens det køler af smagens skyld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar