- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 19. marts 2012

Kansas City smokehouse beans


Jeg elsker denne her bønneret. De er fantastiske når man holder amerikansk grillfest eller som tilbehør til stegt kylling. De er røgede, salte, stærke og med en god varme fra chilien.


Opskrift

2 dåser chilibønner eller tilsvarende udblødte bønner efter eget valg

150 g bacon

1 stort løg

100 g rensede champignon


1 spsk. Mørk sirup

1 spsk. Brun farin

2 tsk. Liquid smoke

1 tsk. Chilipulver (jeg plejer at bruge chipotlepulver)

1 spsk. Stærk sennep

Salt

Peber

Man starter med at stege baconen. Den skal blot tage noget farve, men ikke blive sprød. Når den er klar, tages den af panden og champignon steges på den indtil de er flot gyldne. Svits løgene i en gryde indtil de er klare. Herefter kommes de resterende ingredienser i og det hele koges lige op, og der justeres så røg og chili smagen passer en. Smag til med salt og peber, og kom det hele i et fad og sæt det i ovnen ved 175° i 60 minutter.

8 kommentarer:

 1. De er vel også et godt alternativ til de tarvelige dåser med meget søde, alt alt for møre baked beans?

  Jeg er desværre et fjols til at huske at få lagt bønner i blød.....

  SvarSlet
 2. Ja det tror jeg bestemt at de er. Men afhængig afhvad du ville bruge de baked beans til ville jeg måske justere krydringen lidt.
  Jeg er bestemt heller ikke selv en ørn til at huske at få sat bønner i blød så jeg har altid bønner på dåse til nødstilfælde.
  Mvh
  Ulrik

  SvarSlet
 3. ... og så skal man endelig huske at drikke en øl til, hæhæ :-D
  Der er gods i sådan en ret, og så smager det rigtig godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Piskeris
   Tak for din kommentar. Ja man kan sagtens blive mæt af sådan nogen bønner og en god kold øl hjælper helt sikkert med at få det hele til at glide ned.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 4. Jeg har forgæves forsøgt at købe liquid smoke - men uden held. Hvor har du købt det?
  Jeg har læst på nettet at det lugter FÆLT - er det korrekt?
  Lørdagshilsner
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Jeg har ikke set nogen der forhandler det i Danmark. Jeg ved at man kan købe det i Sverige i ICA eller også kan man købe det på nettet her. Jeg har selv fået min flaske fra Sverige. http://www.americansoda.co.uk/uk/user/search.aspx?q=liquid+smoke&x=0&y=0
   Mht. lugten vil jeg ikke sige at det lugter fælt. Men det er jo i bund og grund et spørgsmål om smag og behag. Det lugter kraftigt af røg, men jeg synes personligt ikke selv at det er en ubehagelig lugt. En flaske er ikke ret stor, men den holder meget længe da man ikke bruger så meget af det. Jeg vil helt klart anbefale dig at prøve at få fat i en Hickory frem for en Mesquite. Hickory er træsorten, og er lidt mildere i smagen end mesquite er.
   Jeg håber det hjælper dig, ellers er du meget velkommen til at spørge igen.
   M.v.h.
   Ulrik

   Slet
 5. Det fås her:

  http://fruhurup.dk/delikatesser-73/olie-eddiker-og-lign-76/liquid-smoke-flydende-roegaroma-4301.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for linket. Det er rart at vide.
   mvh
   Ulrik

   Slet