Jeg kan rigtig godt lide friturestegt mad. Bare ikke den
fedtede slags der nærmest flyder af olie. Denne her kylling er dejligt mør og
saftig, og så bliver den rigtig sprød. Den er en klassiker herhjemme, og
ungerne elsker den. Hvis du er til Kentucky Fried Chicken, er denne her
opskrift lige noget for dig.
Man kan også lave den med hele stykker kylling med ben og
skind, hvis man foretrækker det, eller med andre krydderier.
Opskrift
900 g kyllingebryst
½ l kærnemælk
1 spsk. Tørret timian
1 tsk. Stærk paprika
2 fed knust hvidløg
Saften og skallen fra
en halv citron
Salt
Peber
400 g hvedemel
Olie til at
friturestege
Start med at røre alle krydderierne, citron og hvidløg ud i
kærnemælken i en skål. Smag til med salt og peber. Skær kyllingen i mundrette
stykker på langs af brystet. Kom dem op i skålen med kærnemælken og rør dem
rundt så de alle er dækket. Lad dem herefter trække i mellem 1 og 5 timer. Når
de har trukket den tid, man vil give dem varmer man olien op til 180°. Har man
ikke lige et termometer til den slags kan man stikke spidsen en spisepind ned i
den. Når det bobler omkring den er olien varm nok. Tag et stykke kylling op af
kærnemælken og vender den i mel. Herefter dyppes den i kærnemælken igen og så
en tur til i melet. Fortsæt indtil alle stykkerne er paneret 2 gange. Kom dem i
den varme olie i cirka 8 – 10 minutter. De er færdige når de er blevet gyldne
og er gennemstegte.
Hvis man vil prøve en variant med mere knas i, kan man knuse
en håndfuld cornflakes og tilsætte til melet. Server dem varme med en salat,
bagte kartofler og smokehouse beans.
Det lyder atså virkelg lækkert :) jeg kan godt forestille mig at kærnemælken gør noget godt deri
SvarSletHej Line
Slettak for din kommentar. Ja, jeg synes helt sikkert at kærnemælken gør gode ting for kyllingen. Ud over at den er virkelig velegnet til at videregive smag, så hjælper syrligheden i den også med at mørne kødet og bevare saftigheden i det.
m.v.h.
Ulrik