- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 22. marts 2012

Friteret kylling som hos obersten


Jeg kan rigtig godt lide friturestegt mad. Bare ikke den fedtede slags der nærmest flyder af olie. Denne her kylling er dejligt mør og saftig, og så bliver den rigtig sprød. Den er en klassiker herhjemme, og ungerne elsker den. Hvis du er til Kentucky Fried Chicken, er denne her opskrift lige noget for dig.

Man kan også lave den med hele stykker kylling med ben og skind, hvis man foretrækker det, eller med andre krydderier.
Opskrift

900 g kyllingebryst

½ l kærnemælk

1 spsk. Tørret timian

1 tsk. Stærk paprika

2 fed knust hvidløg

Saften og skallen fra en halv citron

Salt

Peber

400 g hvedemel

Olie til at friturestege


Start med at røre alle krydderierne, citron og hvidløg ud i kærnemælken i en skål. Smag til med salt og peber. Skær kyllingen i mundrette stykker på langs af brystet. Kom dem op i skålen med kærnemælken og rør dem rundt så de alle er dækket. Lad dem herefter trække i mellem 1 og 5 timer. Når de har trukket den tid, man vil give dem varmer man olien op til 180°. Har man ikke lige et termometer til den slags kan man stikke spidsen en spisepind ned i den. Når det bobler omkring den er olien varm nok. Tag et stykke kylling op af kærnemælken og vender den i mel. Herefter dyppes den i kærnemælken igen og så en tur til i melet. Fortsæt indtil alle stykkerne er paneret 2 gange. Kom dem i den varme olie i cirka 8 – 10 minutter. De er færdige når de er blevet gyldne og er gennemstegte.

Hvis man vil prøve en variant med mere knas i, kan man knuse en håndfuld cornflakes og tilsætte til melet. Server dem varme med en salat, bagte kartofler og smokehouse beans.

2 kommentarer:

 1. Det lyder atså virkelg lækkert :) jeg kan godt forestille mig at kærnemælken gør noget godt deri

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line
   tak for din kommentar. Ja, jeg synes helt sikkert at kærnemælken gør gode ting for kyllingen. Ud over at den er virkelig velegnet til at videregive smag, så hjælper syrligheden i den også med at mørne kødet og bevare saftigheden i det.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet