- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 1. marts 2012

Flødekartofler med ricotta og muskat

Nu har vi jo fået en bunke ricotta der skal bruges til noget. Da jeg ikke lige havde tid til at hive pastamaskinen ud og lave ravioli, måtte jeg tænke i nogle andre baner. Valget faldt på flødekartofler, da min søn plejer at være ret vild med det. Han er også umådelig glad for ost, så det var interessant at se hvordan han modtog flødekartofler med ost.


Opskrift
700 g kartofler
1 løg
1½ dl. Piske fløde
100 g ricotta
1 – 2 tsk. revet muskatnød (afhængig af hvor godt du kan lide det :))
Salt
Peber

Kartoflerne skrælles og snittes i skiver. Løget halveres og skæres i strimler. Man kan også fint hakke løget hvis man ikke er til store løgstykker. Kartofler og løg lægges i et let smurt fad og krydres med salt og peber efter smag. Jeg kan godt lide meget peber, så jeg bruger omkring 1½ spsk. stødt peber. Fløden røres sammen med ricottaen indtil det er en lind tyk masse. Det gør ingen ting hvis der er lidt klumper af ricotta i. Den stødte muskatnød røres med i massen og den hældes over kartoffel løg blandingen. Det hele bages ved 180° i ovnen i en times tid. De sidste 5 – 10 minutter kan man skrue ovnen op til 220°, hvis man ikke synes de har fået nok farve.
Hvordan gik det så med sønnen og kartoflerne? Han spiste sig meget tyk og mæt i dem. Han fik 4 store portioner, og kunne næsten ikke gå bagefter. På vej over i køkkenet med sin tallerken, nåede han dog lige at hapse en ekstra skive fra fadet :).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar