Nu har vi jo fået en bunke ricotta der skal bruges til
noget. Da jeg ikke lige havde tid til at hive pastamaskinen ud og lave ravioli,
måtte jeg tænke i nogle andre baner. Valget faldt på flødekartofler, da min søn
plejer at være ret vild med det. Han er også umådelig glad for ost, så det var
interessant at se hvordan han modtog flødekartofler med ost.
Opskrift
700 g kartofler
1 løg
1½ dl. Piske fløde
100 g ricotta
1 – 2 tsk. revet
muskatnød (afhængig af hvor godt du kan lide det :))
Salt
Peber
Kartoflerne skrælles og snittes i skiver. Løget halveres og
skæres i strimler. Man kan også fint hakke løget hvis man ikke er til store
løgstykker. Kartofler og løg lægges i et let smurt fad og krydres med salt og
peber efter smag. Jeg kan godt lide meget peber, så jeg bruger omkring 1½ spsk.
stødt peber. Fløden røres sammen med ricottaen indtil det er en lind tyk masse.
Det gør ingen ting hvis der er lidt klumper af ricotta i. Den stødte muskatnød
røres med i massen og den hældes over kartoffel løg blandingen. Det hele bages
ved 180° i ovnen i en times tid. De sidste 5 – 10 minutter kan man skrue ovnen
op til 220°, hvis man ikke synes de har fået nok farve.
Hvordan gik det så med sønnen og kartoflerne? Han spiste sig
meget tyk og mæt i dem. Han fik 4 store portioner, og kunne næsten ikke gå
bagefter. På vej over i køkkenet med sin tallerken, nåede han dog lige at hapse en ekstra skive fra fadet :).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar