- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 18. marts 2012

Chokoladecupcakes med jordbærfrosting


I forbindelse med sin fødselsdag havde Lynne inviteret nogle af sine veninder i byen. Da jeg elsker at bage var det jo en oplagt lejlighed til at lave lidt lækkert hun kunne tage med. Jeg valgte de her cupcakes fordi de er helt fantastiske og fordi de er nemme og hurtige at lave. Og så er cupcakes jo nemme at transportere og spise ude i byen. De er lette, saftige og smelter nærmest på tungen. Og så kan frostingen varieres i det uendelige.Opskrift
Cupcakes:
3 dl. Mælk
1 tsk. Æblecider eddike
4,2 dl. Mel
3,6 dl sukker
1,5 dl. Kakaopulver
1 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
180 g smør
2 æg
1 tsk. Vanilje ekstrakt


Frosting:

3 æggehvider

3,6 dl. Sukker

¼ dl. Lys sirup

1 dl. Jordbærsaft

2 tsk. Rød frugtfarve (kan udelades)

¼ tsk. Æblecider eddike


Start med at forvarme ovnen til 175°. Bland derefter mælk og eddike i en skål og lad det stå i 5 minutter. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og pisk smørret i, indtil det har en konsistens som brødkrummer. Tilsæt mælken og vaniljen til blandingen og pisk det sammen. Herefter piskes æggene i et efter et på høj hastighed indtil dejen er helt glat. Det tager cirka 3 minutter. Fyld muffinsforme cirka 2/3 op, og bag dem i 18-20 minutter, indtil toppen springer op igen når man trykker dem let. Jeg plejer at give dem 15 minutter og så følge med indtil de er færdige. Lad dem køle af på en rist når de er færdige.


Til frostingen starter man med at komme sukker, sirup og jordbærsaft i en gryde og varme det op indtil al sukkeren er opløst helt. Herefter tages det af og sættes til at køle lidt. I mens blandes æggehviderne og eddiken i en skål, der sættes over et vandbad. Pisk æggehviderne med en håndmikser indtil de begynder at tykne lidt. Herefter hældes sukkersaften i og der piskes på høj hastighed i 7 minutter. Frostingen kan bruges med det samme til at pynte kagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar