I forbindelse med sin fødselsdag havde Lynne inviteret nogle
af sine veninder i byen. Da jeg elsker at bage var det jo en oplagt lejlighed
til at lave lidt lækkert hun kunne tage med. Jeg valgte de her cupcakes fordi
de er helt fantastiske og fordi de er nemme og hurtige at lave. Og så er
cupcakes jo nemme at transportere og spise ude i byen. De er lette, saftige og
smelter nærmest på tungen. Og så kan frostingen varieres i det uendelige.
Opskrift
Cupcakes:
3 dl. Mælk
1 tsk. Æblecider eddike
4,2 dl. Mel
3,6 dl sukker
1,5 dl. Kakaopulver
1 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
180 g smør
2 æg
1 tsk. Vanilje ekstrakt
Frosting:
3 æggehvider
3,6 dl. Sukker
¼ dl. Lys sirup
1 dl. Jordbærsaft
2 tsk. Rød frugtfarve
(kan udelades)
¼ tsk. Æblecider
eddike
Start med at forvarme ovnen til 175°. Bland derefter mælk og
eddike i en skål og lad det stå i 5 minutter. Bland alle de tørre ingredienser
sammen i en skål og pisk smørret i, indtil det har en konsistens som
brødkrummer. Tilsæt mælken og vaniljen til blandingen og pisk det sammen. Herefter
piskes æggene i et efter et på høj hastighed indtil dejen er helt glat. Det
tager cirka 3 minutter. Fyld muffinsforme cirka 2/3 op, og bag dem i 18-20
minutter, indtil toppen springer op igen når man trykker dem let. Jeg plejer at
give dem 15 minutter og så følge med indtil de er færdige. Lad dem køle af på
en rist når de er færdige.
Til frostingen starter man med at komme sukker, sirup og
jordbærsaft i en gryde og varme det op indtil al sukkeren er opløst helt.
Herefter tages det af og sættes til at køle lidt. I mens blandes æggehviderne
og eddiken i en skål, der sættes over et vandbad. Pisk æggehviderne med en
håndmikser indtil de begynder at tykne lidt. Herefter hældes sukkersaften i og
der piskes på høj hastighed i 7 minutter. Frostingen kan bruges med det samme
til at pynte kagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar