- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 27. januar 2019

Dadelkugler med citron



Vi har det sidste halve år omlagt vores kost, så vi i høj grad undgår, hvedemel, tilsat sukker, kartofler og ris.
Nogle vil nok kalde det en ketosediæt, men vi følger lidt vores egne regler og derfor kan opskrifterne ikke altid bruges i den henseende.   Vi har oplevet en væsentlig forbedring af vores velvære i forbindelse med det, og vi føler os mætte på en meget mere behagelig måde. 



Nogle gange trænger vi dog til noget sødt og her har vi fundet et par alternativer til traditionel slik og kage. Her er vores variant af dadelkugler med et twist af citrus, som gør dem dejligt friske.

Ingredienser:
Ca. 45 pistacenødder (Kan erstattes af 20 mandler) Reven skal af ½ citron  spsk usødet kakaopulver  spsk kokosolie  spsk kokosmel  150 g dadler uden sten  Lidt friskpresset citron

Start med at blende nødder, kakaopulver og citronskal til nødderne er i små stykker. Det tager lidt tid, men det skal heller ikke blendes helt til mel.
   
Tilsæt kokosolie, kokosmel, dadler og blend til det er godt blandet sammen.  

Tilsæt citronsaft til det får den ønskede konsistens. 
 
Sæt massen på køl i ½ time, så er den lettere at rulle 

Rul kugler i mundret størrelse og vend i kakao, kokosmel eller finthakkede nødder. 

De holder sig en lille uges tid på køl, hvis I altså ikke har spist dem inden da. Hos os holder sådan en portion et par dage, men det kræver også lidt rygrad, men vi nyder at kunne spise et par stykker om aftenen med god samvittighed. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar