- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 1. juni 2014

Pære-fennikel salat


Jeg elsker fennikel, det er bare en super grøntsag, men den kan også være lidt svær at bruge, synes jeg. Det er ikke alt, den går lige godt sammen med. I denne salat synes jeg virkelig, den kommer til sin ret. Den er frisk og har en god sødme. Vi spiste den sammen med en daal. Det fungerede godt, men den er også godt tilbehør til en grillet bøf. Denne portion passede til to voksne.

Du skal bruge:
½ fennikel
1 hård pære
saften fra ½ citron
1 håndfuld hasselnødder
1- 1 ½ spsk. sukker
1 håndful frisk basilikum


Varm hasselnødderne på en tør pande. Når de begynder at sige små knæk, drysser du med sukker. Jeg brugte en hjemmelavet kryddersukker med citronmelisse. Pas på du ikke bruger for meget, så bliver det alt for sødt. Ryst panden godt eller rod rundt i nødderne, så sukkeret bliver godt fordelt. Når det er smeltet godt, hældes nødde-sukker blandingen over på et skærebræt.
Skær fennikel og pære i fine stimler. Jeg brugte et juliennejern, det var nemt og hurtigt, men har du ikke et, må du i gang med kniven. Det skal være snittet ret fint. Bland det sammen og vend citronsaften i. Når nødderne er kølet lidt, hakkes de groft og drysses over salaten. Snit basilikummen i fine stimler og drys dem over salaten. Så er den klar til at spise. Lakridssmagen blander sig fint med den søde pære, der bliver understøttet af den let bitre smag fra nødderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar