- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 24. april 2014

Selleribøffer eller som vi kalder dem; forloren rødspætte


Vores vegetariske dage er ikke altid et hit hos børnene, men denne ret, hvor mærkeligt det end lyder, bliver guffet i store mængder hver gang. Ok, det er måske også et tarveligt trick, at panere dem, men what ever works ikke sandt?
Vi kalder den forlorne rødspætter og spiser dem med remulade, citron, kogte kartofler og persillesauce. Vores datter vil ikke spise almindelig panerede fisk, men disse panerede selleriskiver er hun glad for. De er hurtige at lave og er meget billig mad. I dag kunne jeg få en selleriknold for 10.- persillen plukkede jeg i haven, vores høns har forsynet os med æg og vi havde en pose kartofler i køleskabet i forvejen. Så bliver det vist ikke meget billigere.

Ingredienser: 
1 knoldselleri
mel
2 æg
rasp
Salt og peber

Skær skrællen af knoldsellerien eller brug en kartoffelskræller. Skær den i skiver af ca. ½ cm. tykkelse. Det kan være nemmere at halvere det først. Blancher skiverne i ca. 2 min. i saltet vand. Hæld vandet fra og læg dem til afkøling. Vend dem i mel, når de er kolde nok til at røre ved. Vend derefter i piskede æg og rasp. steg selleribøfferne på panden i en blanding af olie og smør ved medium varme, til de er lysebrune på begge sider. Drys med salt og friskkværnet peber.

Server evt. med persillesauce og kartofler og en god grøn salat. Hvis vi får rester, fungerer de også fint som pålæg i madpakken. 

4 kommentarer:

 1. Jeg er vild med navnet! Min datter spiser alt, hvad der serveres, mens den kære mand går i baglås, når jeg nævner selleribøffer.Vi skal vist snart have forlorne rødspætter...

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må vi se om han æder den! :-)

   Slet
 2. Haha, de ligner godt nok rødspætte - lyder lækkert.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør de jo nemlig :-)

   Slet