- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 17. august 2013

Sommersalat med grillet majs


Denne salat er en af de bedste jeg har lavet. Den er stort set den samme som denne salat, jeg fandt ved at lede efter vegetarretter på Pinterest. Jeg har ikke puttet poblano peber i, da jeg ikke kunne få fat i nogen. Desuden skulle den gerne kunne spises af mine børn, som den faktisk var et stort hit hos. Den er en super sommerret og så kommer grillen også i brug, selvom det er en vegetarret. Man kan jo altid grille en god bøf til eller et stykke kylling. 

Opskrift
1 dl tørre sorte bønner
2 majskolber
1 lille klat smør
1 dl quinoa
1 avocado
1 lille bakke cherry tomater

til dressingen
1 håndfuld frisk koriander
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. god olivenolie eller koldpresset rapsolie
saften fra 1 lime
1 tsk. honning
salt
1 tsk. Tabasco sauce

Dagen før skal de sorte bønner sættes i blød. De kan evt. erstattes af bønner på dåse, så springes dette trin over. Har du glemt at sætte dem i blød dagen før, kan man evt. sætte dem i blød i meget varmt vand i ca. 2 timer. Skyl de udblødte bønner i koldt vand og kog dem i ca. 1 time ved svag varme. Mærk efter om de er kogt færdig ved at klemme en bønne mellem to fingre. Den skal være blød uden at blive splattet.
Vask quinoaen grundigt i koldt vand, for at skylle bitterstofferne af. Kog dem i rigeligt vand i 40 min. og hæld overskydende vand fra. Mens quinoaen koger, gøres majsen klar. Pil blade og tråde af og smør kolberne ind i lidt smør og kværn salt på. Pak kolberne godt ind i sølvpapir og læg dem på grillen. De skal grilles i ca. 20 min. Lad dem køle i sølvpapiret. Skær avokadoerne i mindre stykker og halver cherrytomaterne.
Til dressingen skyldes korianderen grundigt og duppes tør med køkkenrulle. Koriander, yoghurt, olie, limesaft, honning, salt og tabasco puttes i en blender eller minihakker og blendes til man har en ensartet dressing. Smag til med salt og syre, efter smag.
Skær majsen fra kolben og bland forsigtigt alle ingredienserne til salaten i en skål.
Man kan enten hælde dressingen over med det samme, eller vente til den er anrettet på tallerknerne.

Jeg blev virkelig overrasket over denne salat. Den er mættende og velsmagende.  Vi spiste kun den til aftensmad og savnede ikke noget. Den kræver en del forberedelse, men det er det hele værd.6 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage - rart at se der stadig er liv i jer:-)
  Salaten ser spændende ud, jeg kunne godt finde på at servere en STOR bøf fra grillen - det ser ud til det igen bliver grillvejr - så jeg kan nå det endnu.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja vi har lige holdt en pause og koncentreret os om nogle andre ting, men der er bestemt stadig liv i os og vi har et par indlæg mere på vej.
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet
 2. Hej :)
  Super skøn opskrift. Selvom det ikke er sommer mere, ser retten yderst tiltrækkende ud. Lyder så lækkert med de grillede majs, så jeg tror, at jeg vil lave retten for mine gæster i morgen. Jeg tror dog, at jeg vil skifte den græske yoghurt ud med skyr i stedet, og så servere salaten med en god bøf.
  Mvh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Det lyder også lækkert og salaten står rigtig godt til en god bøf!
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet
 3. Det lyder virkelig godt sommersalat med grillet majs det er en opskrift jeg vil gemme den ser virkelig god ud rigtig fine billeder man bliver helt sulten af (-:

  Tak for spændende opskrift

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sofie, det er rart at vide, at man inspirerer.

   Venlig hilsen Lynne

   Slet