Hvis man er glad for chokolade, skal man ikke snyde sig selv
for denne kage. Den er meget amerikansk, på den måde at den er kraftig i smagen
og meget overdådig. Man kan skal ikke være kalorie forskrækket, hvis man giver
sig i kast med den. Det er ikke en kage man spiser store stykker af, men til
gengæld bliver man meget tilfredsstillet af den. Kagebundene er dejligt
svampede uden at blive tørre, som er noget af det værste jeg ved i forhold til
chokoladekager. De kan også sagtens bruges som bunde til en chokolade lagkage
med noget andet fyld. Denne Frosting er silkeblød og har en intens smag af
chokolade, der nærmest smelter ud i munden når man tager en bid af kagen.
Opskrift (passer til
en 28 cm springform)
chokoladekage:
3½ dl varm kaffe
400 g mel
580 g sukker
3½ dl godt
kakaopulver
2 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
3½ dl kærnemælk
2 dl olie
Frosting:
500 g mørk chokolade
70%
3½ dl piskefløde
250 g smør
2 spsk mørk sirup
600 g flormelis
Start med at tænde for ovnen på 150°.
Til kagen hakkes den mørke chokolade fint og kaffen hældes
over. Lad det stå og lad chokoladen smelte. I mens kommes æg, kærnemælk og olie
i en skål og piskes sammen. Sigt de tørre ingredienser ned i en skål og hæld
herefter alle de våde ingredienser i. Husk kaffen og chokoladen. Pisk det
igennem til der ikke er tørre klumper og det er en ensartet masse. Hæld
kagedejen i en smurt springform og bag den i 70 – 80 minutter i den forvarmede
ovn. Kagen er færdig når der ikke hænger noget dej fast på en nål der bliver
stukket ned i midten. Lad kagen køle af i formen inden den deles i 3 bunde. Hvis
man laver den i forvejen, kan man putte den i en lufttæt beholder og opbevare
den i et par dage, uden at den bliver dårligere af den grund.
Til frostingen skal chokoladen hakkes fint. I en gryde
bringes fløden op til kogepunktet sammen med siruppen og hældes over den
hakkede chokolade. Lad chokoladen smelte ved varmen fra fløden. Rør det gerne
igennem for at hjælpe det. Når al chokoladen er smeltet, skæres smørret i tern
og det komme i den varme masse. Pisk eller rør i det i mens så det bliver en
homogen masse. Til sidste kommes flormelissen i. Pisk det hele godt igennem i 3
– 4 minutter indtil det begynder at blive lidt luftigt og køligere.
Kagen samles ved at fordele frostingen i mellem lagene og
derefter at give den et lag der dækker både toppen og siderne. Jeg plejer at
bruge en lang metalpalet til det, da jeg synes det giver mest kontrol med at få
det jævnt fordelt. Hvis man samler kagen i forvejen og stiller den i
køleskabet, skal den tages ud et stykke tid inden servering. Frostingen kan
godt blive ret hård, når den er køleskabs kold. Da vi brugte den til en
børnefødselsdag pyntede vi vores med smarties inden servering.
Ååååååh sikke en fantastisk bombe af en kage! Den slags man allerede bliver glad i låget af, bare ved synet. Mmmm.
SvarSletKh Maiken/dronningemad
Hej Maiken
SletMange tak for din kommentar. Du har helt ret. Den er en bombe. :). Jeg håber du forsøger dig med den.
Mvh
Ulrik
Den ser god ud! Men hvor mange æg skal der i?
SvarSletDet var da fjollet at jeg ikke har fået skrevet det ind. Mange tak for at gøre mig opmærksom på. Der skal 3 æg i :). Jeg skriver det ind med det samme.
Sletm.v.h.
Ulrik
Vi har lige forsøgt os med denne opskrift. Og hvis vi følger målene du har skrevet, så bliver frostingen MEGET mørk (lige så mørk som bundene). Har du brugt andre mål til den kage der er på billedet? Eller lys chokolade?
SvarSletHej Allan
Sletnej, det er de rigtige mål jeg har skrevet. Der hvor der måske kan være forskel er i piskningen. Hvor meget piskede I det? Jeg plejer at piske det på høj hastighed til det begynder at lysne og køle ned. Hvis I synes frostingen bliver for mørk, kan I altid skifte chokoladen ud med en chokolade med mindre kakaomasse.
m.v.h.
Ulrik
Ser lækker ud. Er født i USA og husker som barn de lækre kalorie /olie fyldte lagkager.
SvarSletHvor mange personer rækker kagen til?
WOW en kage. Den skal jeg lave nu til min mand der har fødselsdag i morgen. Går ud fra at den tåler at laves dagen før.
SvarSlet