- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 15. april 2013

Amerikansk chokoladelagkage
Hvis man er glad for chokolade, skal man ikke snyde sig selv for denne kage. Den er meget amerikansk, på den måde at den er kraftig i smagen og meget overdådig. Man kan skal ikke være kalorie forskrækket, hvis man giver sig i kast med den. Det er ikke en kage man spiser store stykker af, men til gengæld bliver man meget tilfredsstillet af den. Kagebundene er dejligt svampede uden at blive tørre, som er noget af det værste jeg ved i forhold til chokoladekager. De kan også sagtens bruges som bunde til en chokolade lagkage med noget andet fyld. Denne Frosting er silkeblød og har en intens smag af chokolade, der nærmest smelter ud i munden når man tager en bid af kagen.

Opskrift (passer til en 28 cm springform)
chokoladekage:
100 g mørk chokolade
3 æg
3½ dl varm kaffe
400 g mel
580 g sukker
3½ dl godt kakaopulver
2 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
3½ dl kærnemælk
2 dl olie

Frosting:
500 g mørk chokolade 70%
3½ dl piskefløde
250 g smør
2 spsk mørk sirup
600 g flormelis

Start med at tænde for ovnen på 150°.
Til kagen hakkes den mørke chokolade fint og kaffen hældes over. Lad det stå og lad chokoladen smelte. I mens kommes æg, kærnemælk og olie i en skål og piskes sammen. Sigt de tørre ingredienser ned i en skål og hæld herefter alle de våde ingredienser i. Husk kaffen og chokoladen. Pisk det igennem til der ikke er tørre klumper og det er en ensartet masse. Hæld kagedejen i en smurt springform og bag den i 70 – 80 minutter i den forvarmede ovn. Kagen er færdig når der ikke hænger noget dej fast på en nål der bliver stukket ned i midten. Lad kagen køle af i formen inden den deles i 3 bunde. Hvis man laver den i forvejen, kan man putte den i en lufttæt beholder og opbevare den i et par dage, uden at den bliver dårligere af den grund.
Til frostingen skal chokoladen hakkes fint. I en gryde bringes fløden op til kogepunktet sammen med siruppen og hældes over den hakkede chokolade. Lad chokoladen smelte ved varmen fra fløden. Rør det gerne igennem for at hjælpe det. Når al chokoladen er smeltet, skæres smørret i tern og det komme i den varme masse. Pisk eller rør i det i mens så det bliver en homogen masse. Til sidste kommes flormelissen i. Pisk det hele godt igennem i 3 – 4 minutter indtil det begynder at blive lidt luftigt og køligere.

Kagen samles ved at fordele frostingen i mellem lagene og derefter at give den et lag der dækker både toppen og siderne. Jeg plejer at bruge en lang metalpalet til det, da jeg synes det giver mest kontrol med at få det jævnt fordelt. Hvis man samler kagen i forvejen og stiller den i køleskabet, skal den tages ud et stykke tid inden servering. Frostingen kan godt blive ret hård, når den er køleskabs kold. Da vi brugte den til en børnefødselsdag pyntede vi vores med smarties inden servering.

7 kommentarer:

 1. Ååååååh sikke en fantastisk bombe af en kage! Den slags man allerede bliver glad i låget af, bare ved synet. Mmmm.
  Kh Maiken/dronningemad

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken
   Mange tak for din kommentar. Du har helt ret. Den er en bombe. :). Jeg håber du forsøger dig med den.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 2. Den ser god ud! Men hvor mange æg skal der i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da fjollet at jeg ikke har fået skrevet det ind. Mange tak for at gøre mig opmærksom på. Der skal 3 æg i :). Jeg skriver det ind med det samme.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 3. Vi har lige forsøgt os med denne opskrift. Og hvis vi følger målene du har skrevet, så bliver frostingen MEGET mørk (lige så mørk som bundene). Har du brugt andre mål til den kage der er på billedet? Eller lys chokolade?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Allan
   nej, det er de rigtige mål jeg har skrevet. Der hvor der måske kan være forskel er i piskningen. Hvor meget piskede I det? Jeg plejer at piske det på høj hastighed til det begynder at lysne og køle ned. Hvis I synes frostingen bliver for mørk, kan I altid skifte chokoladen ud med en chokolade med mindre kakaomasse.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 4. Ser lækker ud. Er født i USA og husker som barn de lækre kalorie /olie fyldte lagkager.
  Hvor mange personer rækker kagen til?

  SvarSlet