- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 2. marts 2013

Lyst landbrød med fuldkornshvedemelDet her brød er dejlig let og luftig med en sej krumme og en sprød skorpe. Jeg bruger fuldkornshvede i det for at få en lidt grovere tekstur. Surdejen giver den en fabelagtig smag, der er meget dyb og intens. Jeg elsker det til en god weekend morgenmad med blødkogte æg og alt hvad der hører sig til. Det gør sig også fortrinligt i en picnic kurv med lidt lækker ost og pølse. Man kan også forme det til boller og så bruge dem i madpakken eller til sandwich.

Opskrift til 2 brød
10 g gær
2 spsk surdej
5 dl vand
700 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
15 g salt
½ spsk honning

Start med at røre gær og surdej ud i vandet. Derefter tilsættes honningen og al melet. Rør det igennem hurtigt og tilsæt derefter saltet. Rør det grundigt igennem igen indtil det er en glat dej uden tørre klumper i. Stil dejen til hævning i cirka 12 timer et køligt sted.
Når dejen er hævet vendes den ud på et meldrysset bord. Form den til 2 brød ved at dele den og derefter folde den ind over sig selv 2 gange. Dette hjælper med at stramme brødet op. Læg de formede brød på bagepapir og stil dem til efterhævning i en times tid. Når der er 20 minutter tilbage af hævetiden varmes ovnen op til 250° med bagepladen i. Sæt brødet i den gennemvarme ovn og bag det i 30 minutter eller indtil det lyder hult når man banker det i bunden. Lad det køle af på en rist så der ikke dannes kondensvand under det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar