Det her brød er dejlig let og luftig med en sej krumme og en
sprød skorpe. Jeg bruger fuldkornshvede i det for at få en lidt grovere
tekstur. Surdejen giver den en fabelagtig smag, der er meget dyb og intens. Jeg
elsker det til en god weekend morgenmad med blødkogte æg og alt hvad der hører
sig til. Det gør sig også fortrinligt i en picnic kurv med lidt lækker ost og
pølse. Man kan også forme det til boller og så bruge dem i madpakken eller til sandwich.
10 g gær
2 spsk surdej
5 dl vand
700 g hvedemel
200 g
fuldkornshvedemel
15 g salt
½ spsk honning
Start med at røre gær og surdej ud i vandet. Derefter
tilsættes honningen og al melet. Rør det igennem hurtigt og tilsæt derefter
saltet. Rør det grundigt igennem igen indtil det er en glat dej uden tørre
klumper i. Stil dejen til hævning i cirka 12 timer et køligt sted.
Når dejen er hævet vendes den ud på et meldrysset bord. Form
den til 2 brød ved at dele den og derefter folde den ind over sig selv 2 gange.
Dette hjælper med at stramme brødet op. Læg de formede brød på bagepapir og
stil dem til efterhævning i en times tid. Når der er 20 minutter tilbage af
hævetiden varmes ovnen op til 250° med bagepladen i. Sæt brødet i den
gennemvarme ovn og bag det i 30 minutter eller indtil det lyder hult når man
banker det i bunden. Lad det køle af på en rist så der ikke dannes kondensvand
under det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar