- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 11. januar 2013

Vegetar 'kød' bollerJeg er begyndt at eksperimentere en del med at lave vegetariske deller i alverdens afskygninger. Jeg har både prøvet at bruge qinoa, bønner og linser som base. Disse går virkelig godt sammen med en tomatsauce til pasta. Deraf navnet. Børnene spiste også af dem, hvilket er et succeskriterium herhjemme. De er desuden ret nemme at lave, da der ikke skal udblødes noget på forhånd, som der skal hvis man bruger bønner eller kikærter. 

Opskrift:
1 ½ dl grønne linser (andre linser kan også bruges, de ville sikkert blive flotte med røde)
2 håndfulde hvide champignon
1 dl majs (må gerne være frostmajs)
1 laurbærblad
½ bouillonterning
2 spsk. balsamico eddike
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika
½ dl havregryn
1 æg
salt og peber


Linserne skal koges, men ikke til de er helt møre. De skal dog være så kogte, at de bliver til mos når de blendes. Kog dem i rigeligt vand med laurbær og bouillonterningen. Jeg brugte en grøntsags. Når de er kogt færdigt skal majsene lige ned i det varme vand, inden du hælder det hele over i en sigte.
Rens champignonerne og blend dem. Når de er hakket fint, tilsættes linser og mejs. Husk at fjerne laurbærbladet først. Nu skal de hele blendes, til det bliver til en mos der kan formes. Der må gerne være nogle hele linser tilbage. Hele molevitten skal steges til champignonerne afgiver deres væde. Tilsæt krydderier samt havregryn. Massen skal have lov til at køle før ægget røres i.
Efter et tip på nettet bagte jeg dem i en minimuffinsform. Jeg brugte to skeer til at forme dem med. Det var super nemt. De bliver heller ikke så fedtede, som når de steges, men det kan man også sagtens. 

Her er de serveret med tomatsauce og pasta,
 det gik rent ind hos manden og jeg var også selv ganske tilfreds med resultatet, det er ikke sidste gang de bliver serveret.
De vil også være gode i et pitabrød eller som tilbehør til en salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar