- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 3. december 2012

Chokolade lagkage med orangetrøffel og chokolade frostingLynne har haft enormt travlt på arbejdet det sidste stykke tid og har været ret stresset. Så jeg tænkte at jeg ville lave en overraskelses kage til hende i weekenden. Hun er meget glad for chokolade og appelsin, så jeg ville lave noget der kombinerede de to ting. Målet var en ren og dyb chokoladesmag, med et hint af appelsin. Bundene i kagen er lette og luftige og fungerer rigtig godt med den super kompakte orangetrøffel. Frostingen giver det hele en cremet følelse. Det blev en rigtig lækker kage som er meget fyldig i smagen.


Opskrift:
Lagkagebunde (28 cm form)
6 æg (delte)
250 g sukker
175 g mel (sigtet)
1 ½ tsk bagepulver
2 tsk vanille
4 spsk. kakaopulver

Orange trøffel:

400 g mørk chokolade
5 dl piske fløde
1 spsk honning
25 g smør
Fint revet skal fra 2 appelsiner
Saften fra en appelsin

Chokolade frosting:
9 dl flormelis
3 dl kakao
200 g blødt smør
1 ½ dl lun mælk
4 tsk vanillesukker

Pynt:
Revet chokolade
Appelsin filetter fra 1 appelsin

Start med at lave orange trøflen. Bring piskefløden, smør, honning og appelsin skallen i kog stille og roligt. Når smørret er smeltet og fløden simrer hældes en tredjedel over i en skål med den hakkede chokolade. Rør det sammen og tilsæt den resterende fløde lidt efter lidt. Sørg for at røre det godt igennem hver gang så det er en fin blank masse. Når al chokoladen er smeltet og massen er homogen og skinnende tilsættes appelsinsaft og den stilles til køling. Dæk chokolademassen med husholdningsfilm og sørg for at det er helt nede og ligge ovenpå massen, samt at der ikke er luft huller. Ellers danner det kondensvand og det gider man ikke. Lad den køle helt af og blive stiv. Mindst 4 timer og gerne natten over.
Til lagkagebundene piskes æggehviderne stive, hvorefter sukker tilsættes. Pisk det til en tyk marengs og tilsæt æggeblommerne. Når det er pisket sammen vendes resten af ingredienserne i forsigtigt med en dejskraber. Sørg for at der ikke er tørre klumper i dejen, men undgå at piske luften ud af den. Kom dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 180° i 25 – 30 minutter. Bagetiden kan variere lidt efter hvilken ovn man har, så første gang man laver dem er det en god ide at følge med hele tiden. Når bundene er bagt færdig afkøles de i formen.
Til frostingen piskes alle ingredienserne sammen i en skål indtil det er en ensartet masse, men lad en halv dl mælk være tilbage. Den kan bruges til at justere konsistensen med efterfølgende. Jo mindre mælk man tilsætter, jo stivere bliver frostingen.
Når kagen skal samles starter man med at dele lagkagebundene i 3. Derefter piskes orangetrøflen igennem hurtigt, så den bliver lidt blød at arbejde med. Fordel den ene halvdel på den underste bund og den anden halvdel på den mellemste. Kom herefter den øverste bund på og dæk hele kagen med frosting. Jeg plejer at bruge en lang lige metalspatel til det. Man kan evt. skylle den under varmt vand inden, så den glider nemmere hen over kagen.
Når kage er dækket af frostingen sættes den på køl indtil den skal serveres. Lige inden servering pyntes den med appelsin filetter og revet chokolade.

16 kommentarer:

 1. Nøj! Den ser godt nok vanedannende ud :-P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Piskeris
   ja, det kunne sagtens være en uheldig bivirkning ved kagen. Jeg går allerede i tanker omkring at bruge orangetrøflen til julekonfekten. Jeg tror den vil passe fantastisk sammen med lidt marcipan.

   Slet
 2. Hvor er den dog kriminel - lækker. Den må jeg give plads til i juledagene.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan også sagtens gå som julekage :-)

   Slet
  2. Den kan også sagtens gå som julekage :-)

   Slet
 3. Hej har du brugt usødet kakaopulver

  SvarSlet
 4. Lækker lækker kage for resten... Jeg har lavet den engang men skal prøve igen for at gær den bedre... Den er blevet alt for sød...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   ja, jeg bruger ren usødet kakaopulver. Hvis du har brugt sødet chokoladepulver kan jeg sagtens forestille mig at den bliver meget sød.
   Hvis det er frostingen du synes er for sød, kan du evt. se på denne frosting http://spisekammer.blogspot.dk/2013/04/amerikansk-chokoladelagkage.html den er lidt mindre sød i det og har mere kraft i chokoladesmagen.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 5. Tak for svaret Ulrik :)
  Nu forstår jeg bedre hvorfor den blev så sød...
  Jeg tænker på at bruge chokolade smørcrem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt. Du er meget velkommen til at skrive, hvis der er andet. Jeg er sikker på at chokoladesmørcreme også vil virke fint.
   Jeg håber at du bliver mere tilfreds med resultatet i andet forsøg.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 6. Hej Ulrik

  Ulrik den trøffel jeg har lavet er ikke blevet stift men tyktflydenhed hvad kan jeg gør for den bliver stiv i det??

  Mvh gülse

  SvarSlet
 7. Hej Gülse
  Det kan være, at du ikke har fået rørt nok, da du tilsatte fløden til chokoladen. Vær sikker på, at den er helt køleskabskold og prøv at piske den godt op..
  Venlig hilsen
  Lynne

  SvarSlet
 8. Kære lynne
  Tak for dit svar... Det vil jeg være ekstra opmærksom på...

  Mvh gülse

  SvarSlet
 9. Hej Ulrik og lynne

  Kan man bruge en anden smag en appelsin i trøflen ??

  Mvh gülse

  SvarSlet
 10. Hej Ulrik. Jeg faldt over din opskrift på orangetrøffel. Jeg skal lave en kage til en veninde, hvor der er lag orangetrøffel. Kan din trøffel, når den er færdiglavet, blandes med flødeskum og blive som en creme? til lagkagen. Istedet for den mere bastante trøffel? Har du nogen erfaring på det område? På forhånd tak. Selma

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Selma
   Du har helt ret i at denne trøffel er ret massiv i det. Det du kan gøre, er at lave trøflen med mere fløde fra begyndelsen af. Måske 7½ dl i denne her opskrift. Det vil gøre den mere flydende når den er kold, og så kan du piske den op når den er helt afkølet, så den bliver mere luftig.
   Jeg ville ikke blande flødeskum i efter trøflen er blevet lavet, da det vil være svært at få det rørt jævnt uden at det bliver grynet.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet