- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 22. juli 2012

Kakaosnegle med bananfyld


Ungerne og jeg havde lyst til et søndagsbageprojekt. Det er ret tit at vi laver kanelsnegle, da de er nemme, men i dag ville jeg gerne lave noget andet. Vi havde en banan der godt kunne tåle at blive brugt og det gav mig en ide til kakaosnegle. Chokoladesmag og banan er altid godt. Opskriften er fundet på sådan lidt løbende, alt efter hvad jeg lige stødte på i køkkenet. Sneglene blev rigtig lækre. Dejen blev blød og luftig og det remonce, der lå på toppen af sneglene krystalliserede og blev knasende sprødt. Desuden havde de en dejlig banansmag, selvom meget af remoncen løb ud under bagningen. Det er bestemt ikke sidste gang at vi forsøger os med sådan nogle snegle.


Opskrift dej (ca. 14 styk)
2 dl mælk
20 g gær
100 g smør
1 æg
50 g sukker
50 g kakaopulver
6 tsk. pulver til at lave kakaomælk (Oboy eller lignende)
Ca. 400 g hvedemel

Fyld
150 g sukker
1 moden banan
75 g smør
2 tsk vaniljesukker

Til dejen lunes mælken til håndtemperatur, hvorefter gæren røres ud i den. Tilsæt kakaomælkepulveret og rør det ud i mælken. Ægget kommes i sammen med sukkeret og det hele røres sammen. Mel og kakaopulver tilsættes og det æltes sammen. Når det er en fast masse æltes smørret ind i dejen. Hvis den er for klistret tilsættes en smule mere mel. Ælt dejen igennem indtil den er blød og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid. Mens dejen hæver laves fyldet ved at mose bananen sammen med smørret med en gaffel, hvorefter sukker og vanilje tilsættes. Det hele røres sammen til en homogen masse.
Når dejen er hævet færdig tændes ovnen på 200° og dejen rulles ud. Den skal være cirka 3 mm tyk. Fyldet fordeles på den og den rulles sammen til en pølse. Skær den i snegle på cirka 1½ cm tykkelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter. Server dem lune. Jeg har ikke rigtig nogen ide om hvor længe de kan holde sig da vi ikke har prøvet at lave sådan nogle før. Men de er i hvert fald gode :).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar