- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

tirsdag den 21. maj 2013

Bagt butternut squash med citron og hvidløg


Jeg elsker bagt butternut squash. Når de bliver bagt, bliver de helt bløde og lækre. Nærmest som en kartoffelmos, men uden at blive tunge. De kan krydres på utrolig mange måder og er enormt gode til at tage i mod smag, samtidig med at det er en meget nem opskrift. De er fantastiske som tilbehør til grill retter og ender tit på bordet herhjemme. Denne gang har jeg lavet dem i ovn, men de kan ligeså godt lægges med grillen, hvis den alligevel er i brug.


Opskrift
2 butternut squash
4 fed hvidløg
skallen af 1 citron
½ bundt timian
50 g smør
olivenolie
salt
peber
Start med at varme ovnen op til 200° og at skære butternut squashene i halve. Skrab kernerne ud af dem. Hak hvidløget fint og kom et fed i hver squash. Fordel herefter citronskallen i squashene. Del smørret i 4 og put en klump smør i hver fordybning på butternut squashene. Læg timianen på de 4 dele og dryp butternut squashene med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og bag dem i den varme ovn i cirka 40 minutter til de er bløde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar