Vi har efterhånden eksperimenteret en del med vegetariske
retter og er nået frem til, at det bliver bedst, hvis vi laver to eller flere
komponenter og at den ene del skal gøre det ud for kødet. Det er ikke fordi vi
prøver at få det til at ligne eller smage af kød, men det skal have samme fylde
som protein har i en traditionel kødret. Denne pate er et rigtig godt eksempel
på en ret, hvor det er lykkedes rigtig godt. Den er mættende, smager fantastisk
og vi savnede ikke kød. Vi tænkte faktisk ikke over, at det ikke var der.
Børnene fik også kogte kartofler til, men det behøvede vi voksne ikke.
Opskrift pate:
2 dl quinoa
200 g pastinak
1 løg
1 fed hvidløg
1 forårsløg
2 små gulerødder
100 g mandler
50 g sorte oliven
3 æg
lidt rasp
salt og peber
1 tsk. tørret merian
1 tsk. sumak
1 tsk. stødt koriander
2 dl quinoa
200 g pastinak
1 løg
1 fed hvidløg
1 forårsløg
2 små gulerødder
100 g mandler
50 g sorte oliven
3 æg
lidt rasp
salt og peber
1 tsk. tørret merian
1 tsk. sumak
1 tsk. stødt koriander
Pandestegte grøntsager:
1 løg
2 fed hvidløg
½ bakke champignon
en sjat rødvin
1 rød peber
½ squash
½ aubergine
5-6 cherrytomater
1 forårsløg
salt & peber
chiliflager
1 løg
2 fed hvidløg
½ bakke champignon
en sjat rødvin
1 rød peber
½ squash
½ aubergine
5-6 cherrytomater
1 forårsløg
salt & peber
chiliflager
Kog quinoaen i 10 min og lad den derefter hvile i yderligere
10 min. Hak løg og hvidløg og steg dem på panden i lidt olie til løget bliver
klart. Pastinakkerne skal rives og steges på panden sammen med løgene. Skræl
gulerødderne og skær dem i små tern. Snit forårsløg og hak mandlerne. Skær
olivenene i skiver og bland alle ingredienserne i en skål. Tilsæt evt. lidt
rasp. Jeg puttede ca. 2 spsk. i. Konsistensen skal være rimelig lind. Smag til
med krydderierne. Sumak har en citronagtig smag og bruges ofte i det arabiske
køkken. Det kan evt. erstattes af citronskal, selvom det ikke vil give helt samme
smag. Fyld pateen i forme og bag den i ovnen i 40 min. ved 200°
Grøntsagerne til tilbehøret skæres i mundrette bidder og steges
på panden. Jeg stegte løg, hvidløg og champignon først og hældte en sjat rødvin
til. Jeg lød rødvinen simre væk og tilsatte derefter aubergine og squash. Til
allersidst kom jeg tomat, rød peber og forårsløg ved. De skal kun lige have et
par minutter. Server evt. sammen med Ajvar, det går rigtig godt til både
grøntsagerne og pateen. Jeg synes denne ret er et rigtig godt bud på et komplet vegetarmåltid, hvor man både bliver mæt og tilfreds. Hvis du ligger inde med flere opskrifter på gode vegetarpateer, så må du meget gerne skrive om dem i kommentarfeltet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar