Weekenden stod på sommerhustur med ild i pejsen, familiehygge,
langtidsbraiseret svineskank og salat af grønkål, æble og spirede grønne
linser. Vi er rigtig glade for simregris og det har kløet i mig, for at prøve
at bruge mine nyspirede linser. De gik rigtig godt sammen med æblerne og kålen
og hele salaten gik godt i samspil med det møre svinekød og den sprøde svær.
Egentlig havde vi en portion lasagne med fra fryseren, men da Ulrik faldt over
skanken på tilbud, blev planerne hurtigt ændret. Heldigvis kan lasagnen godt
holde sig til i morgen, for jeg kunne ikke drømme om at smide den ud. Denne
opskrift var nok til to voksne og to børn, der ikke var særligt sultne.
Opskrift
1 svineskank
1 svineskank
2 håndfulde skyllet og hakket grønkål – skal være frisk
1 æble
1 avokado
1 håndfuld linsespirer
1 tsk. flydende honning
1 spsk. god olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
1 æble
1 avokado
1 håndfuld linsespirer
1 tsk. flydende honning
1 spsk. god olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
Rids skanken grundigt og gnid masser af salt ind i den.
Krydder med friskkværnet peber og stil den i et ildfast fad. Hæld lidt vand i
bunden, du kan også bruge øl. Vi lagde desuden et par laurbærblade og et par
enebær ned til den. Skanken skal braisere i 3-4 timer ved ca. 170°
Når skanken er ved at være færdig skal salaten laves. Det tager ikke ret lang tid, så du skal ikke begynde for tidligt, så bliver æblerne bare brune. Skær æblet og avokadoen i tynde skiver og bland dem med grønkål og linser. Rør honningen sammen med eddike og olivenolie og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend den igennem med fingrene. Så har du en nem salat, der står rigtig godt til svinekød, men også ville være god til kylling eller en god grillpølse. Den stod virkelig på selvforkælelse og familiehygge og denne ret, var perfekt til. Der en minimal forberedelsestid og resultatet var lækker og velsmagende simremad. Perfekt til en sommerhustur, hvor tempoet kom helt ned i gear. Men mon ikke, at vi også laver noget der minder om snart igen herhjemme.
Når skanken er ved at være færdig skal salaten laves. Det tager ikke ret lang tid, så du skal ikke begynde for tidligt, så bliver æblerne bare brune. Skær æblet og avokadoen i tynde skiver og bland dem med grønkål og linser. Rør honningen sammen med eddike og olivenolie og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend den igennem med fingrene. Så har du en nem salat, der står rigtig godt til svinekød, men også ville være god til kylling eller en god grillpølse. Den stod virkelig på selvforkælelse og familiehygge og denne ret, var perfekt til. Der en minimal forberedelsestid og resultatet var lækker og velsmagende simremad. Perfekt til en sommerhustur, hvor tempoet kom helt ned i gear. Men mon ikke, at vi også laver noget der minder om snart igen herhjemme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar