Jeg kan rigtig godt lide rosenkål. Især nu, hvor de er
friske. Jeg har før lavet salater, hvor man bruger de blade, man kan løsne fra
stilken. Jeg har oplevet, at folk der ikke mener, at de kan lide rosenkål, godt
kan lide dem på denne måde. Denne salat synes jeg blev et særlig godt resultat
og er udelukkende min egen opfindelse.
Opskrift:
2 store håndfulde friske rosenkål
2 gulerødder
¼ fennikel
1 stang bladselleri
1 fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
1 skvæt hvidvin, rosevin eller lys øl
skallen af en appelsin
saften af ½ appelsin
2 dl. kæmpe couscous
salt og peber
olivenolie
2 gulerødder
¼ fennikel
1 stang bladselleri
1 fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
1 skvæt hvidvin, rosevin eller lys øl
skallen af en appelsin
saften af ½ appelsin
2 dl. kæmpe couscous
salt og peber
olivenolie
Kog kæmpe couscousen efter anvisningen på pakken. Mens den
koger, pilles de yderste blade af rosenkålen, indtil man ikke rigtig kan få
flere af. Det hjælper at skære stilken af et stykke oppe. Læg rosenkålhjerterne
til side – de skal bruges senere. Hvis man synes, kan man blanchere bladene i ½
min. Det gjorde jeg ikke, men det kan fjerne den lidt bitre smag. Når
couscousen er færdig, skal den hældes over rosenkål bladende, mens de er varme.
Skær rosenkålhjerterne i kvarte og steg dem i olivenolie. Da de havde stegt i
et par min. hældte jeg et skvæt rosevin på og lagde låg på. Du kan også bruge
øl eller hvidvin. Nu skal bladselleri, fennikel og hvidløg skæres i små tern og
steges på panden sammen med rosenkålen, som gerne skulle være halvfærdige nu.
De skal steges videre uden låg. Smag til med salt og peber. Hæld de stegte
grøntsager over til couscousen og rosenkål bladene. Riv appelsinskallen ned
til salaten og hæld appelsinsaft og æblecidereddike over. Bland godt og smag
til med salt og peber og evt. mere eddike eller appelsinsaft. Salaten mætter
godt og kan sagtens spises alene, eller som tilbehør til kød eller fisk. Vi
spiste den med en dressing lavet af chili og græsk yoghurt.
Ikke det bedste jeg ved - har dog aldrig smagt dem i en salat- Det kunne være man skulle forsøge sig. Jeg så det var ved at være sæson for jordskokker - er det noget for jer? Vi elsker dem, meget gerne rå.
SvarSletHilsen Charlotte
Nu kan jeg jo ikke love, at du kan lide dem sådan her. Jeg vil i hvert fald anbefale dig, lige at blanchere bladende.
SletJeg er faktisk slet ikke til jordskokker. Jeg én gang fået dem i en suppe, hvor jeg godt kunne lide dem.
Venlig hilsen
Lynne